Salsa verde kruunaa grilliruoat (ve)
Salsa verde. Olipa grillisi sitten hiili, -kaasu tai puulämmitteinen, niin grilliruokien seurana maistuu taatusti yrttinen salsa verde. Tämä kastike on alunperin lähtöisin Meksikosta, mutta sopii erinomaisesti myös suomalaiseen kesään grillatun kalan, kanan tai kasvisten kastikkeeksi. Kastikkeessa maistuu valkosipuli ja yrtit ja ihanaa suolaisuutta siihen tuovat kaprikset. Perinteiseen salsa verdeen kuuluu lisäksi anjovista, mutta kastike onnistuu erinomaisesti myös näin kasvisversiona. Säilytä salsa verde kannellisessa astiassa jääkaapissa, näin kastike säilyy hyvänä muutaman päivän. Valmista kerralla vaikka tupla-annos, niin sinulla on kastiketta isollekin porukalle tai useammalle aterialle!
Aurinkoisia grillaushetkiä!
Salsa verde
Ainekset (8 annosta)
- 4 kpl
- valkosipulinkynsiä
- 4 rkl
- kapriksia
- 2 rku
- basilikaa
- 1 rku
- persiljaa
- 2 dl
- oliiviöljyä
- (sitruunanmehua)
- suolaa, mustapippuria
Tee näin:
Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kaprikset ja anna koneen käydä edelleen. Lisää myös yrtit sekä oliiviöljy ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista. Lisää halutessasi joukkoon sitruunanmehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna salsan tekeytyä pari tuntia viileässä. Tarjoile esim. grilliruokien lisukkeena. Annoksesta tulee noin 3 dl valmista kastiketta.