Salsa verde kruunaa grilliruoat (ve)

Salsa verde. Olipa grillisi sitten hiili, -kaasu tai puulämmitteinen, niin grilliruokien seurana maistuu taatusti yrttinen salsa verde. Tämä kastike on alunperin lähtöisin Meksikosta, mutta sopii erinomaisesti myös suomalaiseen kesään grillatun kalan, kanan tai kasvisten kastikkeeksi. Kastikkeessa maistuu valkosipuli ja yrtit ja ihanaa suolaisuutta siihen tuovat kaprikset. Perinteiseen salsa verdeen kuuluu lisäksi anjovista, mutta kastike onnistuu erinomaisesti myös näin kasvisversiona. Säilytä salsa verde kannellisessa astiassa jääkaapissa, näin kastike säilyy hyvänä muutaman päivän. Valmista kerralla vaikka tupla-annos, niin sinulla on kastiketta isollekin porukalle tai useammalle aterialle!

Meillä grilli kuumenee kesällä vähintään kaksi kertaa viikossa ja mökillä joka päivä!
Kokeile salsa verdeä tofun kanssa!
salsa verde
Salsa verde toimii myös salaatin kastikkeena.

Aurinkoisia grillaushetkiä!

Salsa verde

Ainekset (8 annosta)

4 kpl
valkosipulinkynsiä
4 rkl
kapriksia
2 rku
basilikaa
1 rku
persiljaa
2 dl
oliiviöljyä
(sitruunanmehua)
suolaa, mustapippuria
2 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kaprikset ja anna koneen käydä edelleen. Lisää myös yrtit sekä oliiviöljy ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista. Lisää halutessasi joukkoon sitruunanmehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna salsan tekeytyä pari tuntia viileässä. Tarjoile esim. grilliruokien lisukkeena. Annoksesta tulee noin 3 dl valmista kastiketta.

treeni-ja-ravinto ruokavaliot kasvisruoka reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *