Rapeat kookos-chiakeksit (V,G)
Rapeat kookos-chiakeksit.
Kookos-chiakeksit – rapeampia keksejä saat hakea!
Käsi ylös kuka tykkää kookoksesta? Minä, minä! Myönnän, olen kookosfani; voisin syödä kookoshiutaleita ja -lastuja lähes missä tahansa ruoassa, ripottelen niitä puuron päälle, letuille ja jogurtin joukkoon, puolukan ja kookoksen liitto on myös jotain taivaallista, mutta kookoskeksit, ne on mun ykkösherkku. Nämä keksit ovat minun kehittelemäni ja olen lopputulokseen ihan supertyytyväinen. Keksien rakenne on superrapea ja maku todella koukuttava, pystytkö sinä syömään vain yhden?
Kookos-chiakeksit ovat gluteenittomia ja vegaanisia
Kookos-chiakeksit valmistuvat ilman gluteenia ja täysin vegaanisista raaka-aineista. Kookos-chiakeksit ovat kiva tarjottava vaikka kevään juhliin, koska ne sopivat lähes jokaiseen ruokavalioon. Keksit ovat lisäksi todella helppo ja nopea tehdä. Riittää kun vain sulatat margariinin ja sekoita muut aineet sen joukkoon ja lusikoit pellille. Taikina saattaa vaikuttaa tekovaiheessa melko irtonaiselta, mutta lopputulos on hyvä, usko pois! Paistaminen tekee tälle taikinalle nimittäin ihmeitä ja lopputuloksena on muotonsa pitäviä rapeita ja maukkaita keksejä. Keksit hupenivat ainakin itsellä pelliltä parempiin suihin ennenkuin ehdin edes kahvia keittää, mutta maistuisivat varmasta hyvältä juurikin kahvin kanssa. Säilytä keksit kosteudelta suojattuna vaikka lasipurkissa, niin ne säilyttävät rapeutensa.
Moussekakku keksireunalla
Kookos-chiakekseistä valmistuu muuten kaunis reunus moussekakun ympärille. Moussekakun mangolta maistuvan täytteen löydät edellisestä postauksestani; Keväinen mangomoussekakku. Tähän kuvan kakkuun en ole tehnyt lainkaan keksipohjaa, vaan ideana on, että jokaiseen palaan tulee mukaan rapea kookos-chiakeksi. Lisukkeena voisi tarjota marjoja tai pilkottuja hedelmiä. Tämä on helppo kakku yllätysvieraiden varalle, kun sinulla on tämä kakku pakkasessa valmiina, voit viimeistellä sen keksireunuksella ja nostaa pöytään sulamaan..
Rapeat kookos-chiakeksit (V,G)
Ainekset (20 annosta)
- 25 g
- margariinia (esim. Flora sininen)
- 1 dl
- kookoshiutaleita
- 0,5 dl
- sokeria
- 0,5 rkl
- perunajauhoja
- 1 rkl
- chiasiemeniä
- 0,5 tl
- leivinjauhetta
- 0,5 tl
- vaniljasokeria
- 1 rkl
- kauramaitoa
Tee näin:
Sulata margariini kattilassa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Kaada margariini ja kauramaito kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nostele taikinasta lusikalla pieniä kekoja pellille. Muista jättää leviämisvaraa! Paista keksejä 200 asteessa noin 5-10 min. Varo polttamasta keksejä! Ohjeesta tulee noin 20 pientä keksiä.