Pasteijat nyhtökaura-riisitäytteellä
Kyllästyttävätkö ainaiset liha-riisipaisteijat? Kokeile valmistaa vaihteeksi pasteijoita nyhtökaura-riisitäytteellä. Nämä pasteijat maistuvat ihan kaikille!
Pasteijat nyhtökaura-riisitäytteellä valmistuvat vaivattomasti
Pasteijat nyhtökaura-riisitäytteellä ovat maultaan mietoja ja sopivat tarjottavaksi tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Täytteeseen tarvitset vain riisiä, nyhtökauraa, Oatly påmackan-kauravalmistetta ja mausteita. Riisi voi hyvin olla eiliseltä päivältä, jolloin säästytään sen keittämiseltä. Nyhtökaura-riisitäyte maustetaan paprikajauheella, valkosipulilla, yrttisuolalla ja pippurilla. Toki joukkoon sopisivat hyvin myös erilaiset yrttimausteet ja tulisuutta kaipaava voisi lisätä joukkoon vaikka chilipippuria.
Oatly påmackan-kauravalmiste tuo täytteeseen täyteläistä makua ja toimii myös täytteen sitovana ainesosana. Myös maustetut kasvipohjaiset tuore”juustot” sopisivat täytteeseen hyvin. Nämä pasteijat eivät vaadi leipurilta suurta sorminäppäryyttä, kunhan muistaa painella pasteijat huolellisesti kiinni haarukalla ennen paistamista, myös reunojen sively vedellä ennen painelua auttaa taikinaa pysymään kiinni paistamisen aikana. On myös hyvä muistaa, että täytettä kannattaa laittaa maltillisesti, noin 1 rkl täytettä per pasteija on riittävä määrä.
Lehtitaikina on kiireisen leipurin pelastus
Lehtitaikinaa on hyvä olla pakastimessa muulloinkin kuin joulunaikaan. Lehtitaikinasta valmistuvat vaivattomasti niin suolaiset kuin makeatkin leivonnaiset. Tiesitkö, että lehtitaikina on maidotonta ja vegaanista ja soveltuu siksi useimmille vieraille tarjottavaksi? Kauppojen pakastealtaista löytyy lisäksi lehtitaikinaa muistuttavaa voitaikinaa, joka taas ei sovellu maidottomaan tai vegaaniseen ruokavaliooon, sen sisältämän voin vuoksi. Gluteenittomille vieraille kannattaa varata gluteenitonta lehtitaikinaa.
Pasteijat nyhtökaura-riisitäytteellä
Ainekset (30 annosta)
- 1 kg
- lehtitaikinaa (10 levyä)
- 1 dl
- riisiä (3 dl keitettynä)
- 1
- valkosipulinkynsi
- 2 rkl
- öljyä
- 1 pkt
- nyhtökauraa
- 1,5 tl
- yrttisuolaa
- 1 tl
- paprikajauhetta
- mustapippuria (rouhaisu)
- 1 ras
- Oatly påmackan-kauravalmistetta
- Koristeluun
- 0,5 dl
- kauramaitoa
- 2 rkl
- kuorittuja seesaminsiemeniä
Tee näin:
Ota taikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tunti ennen leipomista. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota valkosipulia hetki pannulla ja lisää joukkoon nyhtökaura ja mausteet, anna kypsyä hetki. Siirrä nyhtökaura muovikulhoon ja sekoita riisin kanssa. Lisää joukkoon myös kauravalmiste ja tarkista maku. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaulitse lehtitaikinalevyjä hieman ohuemmiksi, siten että saat yhdestä levystä kolme neliön muotoista palaa. Laita jokaiselle neliölle noin ruokalusikallinen nyhtökaura-riisitäytettä. Sivele reuna vedellä ja painele huolellisesti kiinni haarukalla. Laita pasteijat pellille. Voitele pasteijat halutessasi kauramaidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes pasteijoiden pinta on kullanruskea. Tarjoile tuoreina.