Maapähkinävoikeksit ilman jauhoja
Maapähkinävoikeksit ilman jauhoja. Pitkä kuuma kesä on takanapäin ja on aika palata taas leivontapuuhiin. Kesällä leivontahommat jäivät vähälle ihan siitä syystä, että kotona oli jo ihan tarpeeksi kuuma ilman uunin tuottamaan lisälämpöäkin. Pimenevät syksyillat taas oikein kutsuvat minua leivontapuuhiin. Välillä keittiössä valmistuu aikaa vievää pizzaa ja pullaa lasten kanssa ja välillä taas on kiva pyöräyttää jotain nopeasti, kuten nämä tämänkertaiset maapähkinävoikeksit. Mikä sen ihanampaa kuin uunituoreiden leivonnaisten tuoksu leijailemassa ympäri kotia..
Maapähkinävoista on moneen
Rakastan maapähkinävoita ja sitä löytyykin meidän kuiva-ainekaapin valikoimasta poikkeuksetta. Laitan maapähkinävoita puuron joukkoon, lettujen päälle, french toastin päälle, smoothieen ja dippalen siinä omenaviipaleita tai sipaisen sitä riisikakuille.. Maapähkinävoilla saa helposti ruokaisuutta ja täyteläisyyttä erilaisiin ruokiin. Kaupasta kannattaa valita maapähkinävoi, joka on valmistettu ilman lisättyä sokeria ja rasvaa, näin et maksa turhasta. Toki näppärä kotikokki voi pyöräyttää maapähkinävoin itsekin kuorituista maapähkinöistä tehosekoittimessa.
Maapähkinävoikeksit valmistuvat vaivattomasti ja vain neljästä raaka-aineesta
Tänään halusin leipoa keksejä, mutta en mitään perinteisiä keksejä, vaan sellaisia mihin käytetään maapähkinävoita. Hieman internetiä selailtuani löysin ohjeita jauhottomiin maapähkinävoikekseihin. Nämä herkulliset maapähkinävoikeksit ovat nopeita tehdä ja niihin tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Täysin kalorittomia keksit eivät ole, mutta maku on täyteläinen ja jo yksikin keksi riittää taltuttamaan makeanhimon. Yksi maapähkinävoikeksi sisältää 78 kcal, 3 g proteiinia, 4 g rasvaa sekä 7 g hiilihydraatteja. Vertailun vuoksi tässä yhden digestivekeksin energiasisältö: 72,5 kcal, 1 g pro, 3 g rasvaa sekä 10 g hiilihydraatteja. Jos haluat välttää sokeria ruokavaliossasi, niin vaihda sokeri steviaan tai muuhun vastaavaan vähäkaloriseen makeutusaineeseen. Ei muuta kuin uuni kuumenemaan ja taikinan tekoon. Nämä keksit valmistat helposti varttitunnissa!
Maapähkinävoikeksit ilman jauhoja
Ainekset (12 annosta)
- 1
- kananmuna
- 1 dl
- maapähkinävoita
- 1 dl
- (ruoko)sokeria (75 g)
- 1 tl
- vanilja-aromia (tai vaniljasokeria)
Tee näin:
Riko kananmunan rakenne kulhossa esimerkiksi puulastalla sekoittaen. Mittaa joukkoon maapähkinävoi, sokeri sekä vanilja-aromi, sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Nostele taikinasta ruokalusikan kokoisia kekoja pellille kahden lusikan avulla. Tasoita pinta kädellä ja tee halutessasi ristikuvio haarukalla. Voit myös ripotella pinnalle pähkinärouhetta. Paista 200 asteessa noin 10 kunnes keksien pohja on saanut hieman väriä. Anna keksien jäähtyä ja nauti vaikka kahvin tai teen seurana.