Mitä mulle kuuluu? +Terveellisemmät muurinpohjaletut (gton, vegaani)
Moi!
Ajattelin kertoa vähän kuulumisiani tähän blogikirjoitukseen. Jos seuraat minua instagramissa, niin ehkä näistä kuvioista jo tiedätkin, mutta tässä vielä uudelleen.
Juures-kirjan kuvaamista ja suunnittelua
Viimeisen puoli vuotta olen työstänyt toista ruokakirjaani aiheesta juurekset ja kirjan olisi tarkoitus olla valmiina syyskuussa. Tämä on ollut kiva projekti ja odotan valmista kirjaa innolla! Luvassa on terveellisiä ruokaohjeita aamupaloista naposteltaviin ja kaikissa ruokaohjeissa käytetään kotimaisia juureksia.
Siirtyminen täyspäiväiseksi yrittäjäksi
Toukokuussa 2017 sanoin haikein mielin hyvästit peruskoulun kotitalousopettajan työlle. Tätä päätöstä on edeltänyt työntäyteinen vuosi, jonka aikana olen toiminut kotitalouden tuntiopettajana, tehnyt töitä osa-aikaisena yrittäjänä, blogannut, tehnyt toista ruokakirjaani ja lisäksi viikonloppuni ovat kuluneet personal trainer- sekä nlp-opintojen parissa. Onneksi kotona puoliso on ollut ymmärtäväinen ja antanut aikaa ja tilaa mun projekteille.
Kaikki ketkä ovat yrittäjiksi ryhtyneet tietävät, että jossain vaiheessa tulee se piste, kun pitää päättää tekeekö työtä täyspäiväisesti vai osittain. Minulla se tunne tuli nyt kevään aikana vahvana ja tein päätöksen heittäytyä yrittäjyyteen täysillä. Syksyn myynti on vielä täysi mysteeri, mutta luotan omaan monipuolisuuteeni, joten eiköhän töitä ja tilauksia riitä.
Kokiksi Elixir tv-ohjelmaan
Toukokuussa sain houkuttelevan tilaisuuden päästä kokkaamaan terveellistä kasvisruokaa Elixir-tv-ohjelmaan ja pitihän tähän tilaisuuteen tarttua! Ohjelman materiaali saatiin kuvattua kolmessa päivässä kesäkuussa, vaikka Suomen kesä asettikin projektille omat haasteensa. Luvassa on terveellisiä vegaanisia ja gluteenittomia reseptejä kesäkeittiöön ja ensimmäinen jakso tulee ulos tv5 pe. 7.7. klo 17.10.
Nlp-practitioner-opinnot
Yksi elämäni mielenkiintoisimmista matkoista on ollut ehdottomasti osallistua Nlp- practitioner kurssille (oivaltamaan.fi) . 16. päivän mittainen kurssi sai minussa liikkeelle paljon asioita ja kurssilta sain runsaasti hyödyllisiä välineitä omaan valmennustyöhöni.
Nyt heinäkuussa on onneksi aikaa vähän lomailullekin muutama päivä kerrallaan ja parhaillaan vietän aikaa perheeni kanssa mökillä Etelä-Savossa. Muurinpohjaletut kuuluvat meidän suvun kesään yhtä varmasti kuin mökkeily, veneily ja grillaus! Tällä kertaa halusin valmistaa letut terveellisemmin ilman maitoa, munia, lisättyä sokeria ja gluteenia. Nämä letut ovat vegaanisia, joten ne sopivat kaikkien suuhun. Terveellisempien muurinpohjalettujen pääraaka-aine on kikhernejauho, johon olen hurahtanut viime aikoina ihan täysillä. Paistan kikhernejauhoista niin suolaisia kuin makeitakin lettuja, vegaanista munakasta sekä olen tehnyt siitä myös gluteenitonta pizzaa. Tässä kikhernepizzaohjeeni.
Terveellisemmät muurinpohjaletut
4 annosta á 300 kcal, 10g pro, 35g hh sekä 13g rasvaa
(24 pientä ohukaista)
2 banaania
5 dl kivennäisvettä
3 dl kikhernejauhoja
1 tl vaniljasokeria tai -aromia
1 1/2 tl leivinjauhetta
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun:
mansikoita
mansikkahilloa tai vastaava
Muussaa banaanit hienoksi ja sekoita sose kivennäisveden kanssa huolellisesti. Lisää joukkoon kikhernejauhot, vanilja sekä leivinjauhe hyvin vatkaten. Kuumenna muurinpohjapannu kuumaksi, laita sille öljyä ja ruokalusikallinen taikinaa per lettu. Paista letut molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Ensimmäinen setti menee muuten tälläkin kertaa koiralle, kuten letunpaistossa yleensäkin, joten varaudu siihen (:
Ihania kesäpäiviä!