Kurpitsaohratto on maukas syksyinen kasvisruoka!
Jos pidät risotosta ota kokeiluun myös tämä täyteläinen kurpitsaohratto!
Kurpitsaohratto on täyteläinen kasvisruoka
Ohratto on ohrasta valmistettu risoton tyylinen ruokalaji. Ohra on kuitupitoinen kotimainen vaihtoehto riisille ja sopii käytettäväksi samoihin ruokiin kuin riisi. Tässä ruokalajissa käytetään nopeasti kypsyvää täysjyväohra-aterialisäkettä (Torino) jos käytät muita ohravalmisteita voi olla tarpeen lisätä nesteenmäärää. Tarkista nesteentarve ohravalmisteen pakkauksesta.
Kurpitsa on loppusyksyn sesonkikasvis
Loppusyksyn ohratto valmistetaan sesonkikasvis kurpitsasta. Jos kurpitsa ei ole sinulle vielä tuttu raaka-aine, niin tästä ruokalajista on hyvä aloittaa! Kurpitsan käyttö on helppoa se vaatii vain hiukan kuorimista ja joko pilkkomista tai raastamista. Kurpitsan voi kypsentää esimerkiksi uunissa paahdettuna ja soseeksi keitettynä. Tässä ohratossa kurpitsa kypsyy nopeasti raasteen muodossa ja tuo ruokaan ihanaa täyteläisyyttä, eikä kermaa tarvita- lisää vain hiukan parmesania tuomaan makua. Kurpitsaohraton voi tarjoilla sellaisenaan kevyenä ruokana tai tarjota sen seurana esimerkiksi paistettua tofua tai paahdettuja kikherneitä.
Maukasta syksyä!
Seuraatko minua jo instagramissa? Lindakokkaajatreenaa
Kurpitsaohratto
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- Hokkaidokurpitsaa raasteena
- 1
- pieni sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 2,5 dl
- täysjyväohra- aterialisäkettä (Torino)
- 7 dl
- vettä
- 1
- kasvisliemikuutio
- 1 dl
- parmesan-raastetta (50g)
- 1
- sitruunan raastettu kuori
- 3 rkl
- sitruunanmehua
- (suolaa ja mustapippuria)
Tee näin:
Leikkaa kurpitsa halki ja poista siitä pehmeä sisus sekä siemenet. (Pese, kuori ja paahda siemenet halutessasi) Kuori kurpitsa ja leikkaa se neljään osaan ja raasta karkealla raastinterällä raasteeksi. Valmista kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja liottamalla siihen kaksi yksi kasvisliemikuutio. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon ohrasuurimot sekä kurpitsaraaste. Lisää kattilaan noin 3 dl kasvislientä ja anna imeytyä sekoitellen ohrasuurimoihin, lieden keskiteho toimii tässä hyvin. Lisää kasvislientä vähitellen kattilaan, kuten valmistaisit rirottoa. Muista sekoittaa välillä. Kurpitsa pehmenee kypsyessään ja tuo ohrattoon pehmeän rakenteen. Mausta kypsä ohratto parmesan-raasteella sekä suolalla ja mustapippurilla. Koristele halutessasi paahdetuilla kurpitsansiemenillä.