Kuohkeat vegaaniset pannukakut raparperihillolla
Kuohkeat vegaaniset pannukakut raparperihillolla maistuvat keväältä! Kuohkeuden pannukakkuihin tuo aquafaba eli kikhernetölkin liemi.
Kuohkeat vegaaniset pannukakut hipovat täydellisyyttä
On yllättävää miten kuohkeita pannukakkuja voi saada aikaiseksi ilman kananmunia! Kuohkeat vegaaniset pannukakut saavat kuohkeutensa yllättävästä raaka-aineesta, nimittäin aquafabasta eli kikhernetölkin liemestä. Älä siis heitä kikhernetölkin lientä pois, vaan käytä hyödyksi näihin pannukakkuihin. Tiesitkö, että aquafabasta voi valmistaa myös esimerkiksi vegaanista marenkia ja majoneesia? Kikhernejauholla on taikinassa kaksi tehtävää, se tuo taikinaan proteiinia ja lisäksi se sitoo taikinan paremmin käsiteltäväksi. Pannukakkujen mausteeksi lisätään ripaus kardemummaa, mutta toki voit kokeilla muitakin mausteita tai jättää mausteet pois. Nautitko sinä pannukakkusi hillolla, siirapilla vai marjojen kera?
Raparperista ja hillosokerista valmistuu ihanan kirpeä hillo helposti
Jos pihallasi kasvaa raparperia, kannattaa niiden maut säilöä talteen talveksi hillon muodossa! Hillon valmistus on yllättävän helppoa; raparperin varret pilkotaan ja keitetään hilloksi hillosokerin kanssa. Kun muistaa huolellisen puhdistuksen hillopurkeille, eli keittää purkit ja kannet huolellisesti ennen säilömistä, niin hillo säilyy hyvänä jopa vuoden kylmässä. Voihan toki olla, että hilloa ei riitä talveksi, niin hyvää se on..
Jäikö pihaan vielä raparperia? Kokeile myös muita raparperireseptejäni:
Maisemakahvilan raparperipiirakka, myös vegaaninen
Kuohkeat vegaaniset pannukakut
Ainekset (10 annosta)
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- kikhernejauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 0,25 tl
- suolaa
- 0,5 tl
- kardemummaa
- 1,5 dl
- aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
- 2 rkl
- sokeria
- 3 dl
- kasvimaitoa
- 2 rkl
- öljyä tai juoksevaa vegaanista margariinia
Tee näin:
- Mittaa vehnäjauhot, kikhernejauhot, leivinjauhe, suola kulhoon ja sekoita keskenään.
- Vaahdota toisessa kulhossa aquafaba ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Yhdistä kuiviin aineisiin kasvimaito, öljy sekä viimeisenä aquafaba.
- Paista taikinasta lettuja pienellä paistinpannulla tai pieniä lettuja ohukaispannulla. Taikinasta saat aikaiseksi noin 30 ohukaista ja isompia lettuja noin 10 kpl.
- Tarjoa pannukakut esimerkiksi raparperihillokkeen tai marjojen kera. Pannukakkujen kanssa maistuvat myös banaani ja siirappi tai maapähkinävoi.
Raparperihillo
Ainekset (30 annosta)
- 500 g
- raparperia
- 2 rkl
- vettä
- 250 g
- hillosokeria
- 1
- vaniljatanko (halutessasi)
Tee näin:
- Leikkaa raparperinvarret noin 1 cm mittaisiksi paloiksi.
- Kuumenna vesi ja raparperipalat kattilassa. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko halutessasi ja kaavi myös siemenet kattilaan.
- Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia. Sekoita välillä.
- Kuori vaahto ja jäähdytä hilloa vartti.
- Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Säilytä viileässä.
- Ohjeesta saat noin 6 dl valmista hilloa.