Herkulliset kasvis-quesadillat avokado-sienitäytteellä (vg)
Kaipaatko vinkkejä miten käyttää sieniä ruoanlaitossa? Kyllästyttääkö sienimuhennos ja sienipiirakka? Tässä helppo ja herkullinen ruoka sienten ystäville.
Nämä vegaaniset kasvis-quesadillat valmistuvat grillissä täyteläisestä avokadosta ja mehevistä herkkusienistä. Kokeile ihmeessä quesadillan täytteeksi myös tuoreita metsäsieniä, kuten tatteja, suppilovahveroita tai kanttarelleja. Gluteenittomaksi ruoka muuntuu helposti käyttämällä ohjeessa maissitortillakuoria. Vinkki! Nämä quesadillat voit paistaa myös helposti paistinpannulla, joten voit nauttia tätä ruokaa myös talvella.
Maistuvaa kesää!
Kasvis-quesadillat
Ainekset (4 annosta)
- Sienitäyte
- 250 g
- tuoreita sieniä (herkkusieniä, tatteja tai kanttarelleja)
- 1
- valkosipulinkynsi
- 1 rkl
- öljyä (paistamiseen)
- 1 tlk
- valkopapuja
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
- 1
- avokado (250g )
- 2 rkl
- sitruunanmehua
- Lisäksi
- 1 rkl
- öljyä (paistamiseen)
- 4 kpl
- tortillakuoria
Tee näin:
Pilko sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla tai parilalla grillissä ja paista sienet pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja valutetut valkopavut ja pyörittele hetki, mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit muussata papuja hieman lastalla, niin täytteestä tulee kiinteämpää. Lisää joukkoon korianteri tai lehtipersilja, muussattu avokado sekä sitruunanmehu.
Sivele tortillakuoren toinen puoli öljyllä. Laita sienitäytettä tortillakuoren toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puolikas päälle. Lopputuloksena on puolikuun muotoinen quesadilla. Laita paistumaan grilliin mieluiten parilalle (keskiteho) muutamaksi minuutiksi ja käännä kun pohja on ruskistunu, anna myös toisen puolen ruskistua. Tarjoile esim. raikkaan salaatin ja tomaattisalsan kanssa.