Keväinen vegebrunssi
Kaupallinen yhteistyö: Ilmastoinfo
Vegebrunssi. Tässä vinkit keväiseen ja vaivattomaan vegebrunssiin. Vietä vegepäivä ja yllätä ystäväsi herkullisella vegebrunssilla ja ilmastokin kiittää! Tällä brunssila ei makua eikä rakenteita puutuu ja se todistaa, että maukkaan kasvisruoan valmistaminen on helppoa.
Pyrin koostamaan oman ruokavalioni mahdollisimman ilmastomyönteisesti. Suosin ruokavaliossani kasviksia ja kasvipohjaisia tuotteita ja vältän eläinperäisiä tuotteita. Se ei tänä päivänä ole enää yhtään vaikeaa, koska kaikille tuotteille löytyy kaupoista hyvä kasvipohjainen versio. En koe, että jäisin mistään paitsi, vaikka en juurikaan käytä eläinperäisiä tuotteita. Tiesitkö muuten, että ilmaston kannalta paras teko keittiössäsi on lihan välttäminen tai edes sen vähentäminen ruokavaliossa? Kiinnostaisiko sinua tietää enemmän ilmastoystävällisestä ruoasta ja keventää omaa ilmastokuormaa ruoan osalta? Liity mukaan ilmastotreeniin!
Gluteenittomia vieraita?
Tämä vegemenu on mahdollista muokata täysin gluteenittomaksi valitsemalla kaupasta gluteenittomat hodarisämpylät (esim. Fria tai Moilas -hot dog sämpylät pakasteesta) ja valmistamalla falafelit itse (esim. Risentan tai Soyappetit- falafelpyörykkäaines).
Vegebrunssi
Rouskuva kvinoasalaatti
Höylätty parsasalaatti
Hernehummus
Falafelhodarit
Suklaamoussekakku
Vaivaton vegebrunssi koostetaan kahdesta salaatista, lisäksi lautaselle lusikoidaan täyteläistä hernehummusta, haukataan falafelhodareita ja jälkiruoaksi nautitaan taivaallista suklaamoussekakkua..Kvinoasalaatissa rouskuu ihanasti granaattiomena ja höylätty parsasalaatti yllättää keväisen raikkaalla maullaan. Falafelhodarit peittoavat perinteisen hodariversion mennen tullen ja makean päätöksen brunssille antaa herkullinen, mutta yllättävän helppo vegaaninen suklaamoussekakku.
Maistuvaa päivää!
Liity mukaan Ilmastotreeniin tästä!
#ilmastotreeni #personalclimatetrainer
Rouskuva kvinoasalaatti
Ainekset (6 annosta)
- 3 dl
- kvinoaa (kuiva)
- 1
- sitruuna (mehu ja kuori)
- 1 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 dl
- öljyä
- 1 rku
- tuoretta minttua
- 1 rku
- tuoretta lehtipersiljaa
- 1 dl
- kuivattuja karpaloita
- 1
- granaattiomena
Tee näin:
Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kvinoa. Irrota granaattiomenasta siemenet, raasta sitruunankuori ja purista sitruunanmehu. Mausta kvinoa sitruunanmehulla- ja kuorella. Sekoita kvinoan joukkoon myös öljy, hienonnetut yrtit ja kuivatut karpalot. Kaada tarjoilukulhoon ja lusikoi pinnalle granaattiomenan siemenet.
Höylätty parsasalaatti
Ainekset (6 annosta)
- 500 g
- vihreää parsaa
- 1/2 dl
- pinjansiemeniä
- 1 dl
- tuoretta tilliä
- 1 dl
- ruohosipulia
- 2 rkl
- öljyä
- 2 rkl
- sitruunanmehua
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
Tee näin:
Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois. Viipaloi parsatangot juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkittäisuunnassa ohuiksi siivuiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää kulhoon parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja tilliä.
Hernehummus
Ainekset (6 annosta)
- 500 g
- pakasteherneitä
- 1
- sitruunanmehu
- 2
- valkosipulinkynttä
- 6 rkl
- auringonkukansiemeniä
- 2 rkl
- öljyä
- 1 tl
- suola
- vettä
- (tuoretta minttua)
Tee näin:
Sulata pakasteherneet siivilässä juoksevan veden alla. Paahda auringonkukansiemeniä hetki paistinpannulla. Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimessa jauhoksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli, sitruunanmehu, öljy, herneet sekä suola tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes massa on tasaista. Lisää vettä tarvittaessa. Pilko joukkoon tuoretta minttua.
Falafelhodarit
Ainekset (6 annosta)
- 18 kpl
- falafelpyöryköitä
- 6
- hodarisämpylää
- 1 dl
- öljyä (sokeriton)
- 1/2 dl
- soijamaitoa
- ripaus suolaa
- tl
- etikkaa
- 1 dl
- tuoretta korianteria
- 6 rkl
- srirachaketsuppia (tai tavallista ketsuppia)
Tee näin:
Valmista falafelit jauheesta paketin ohjeen mukaan tai paista valmiit pyörykät pannulla kullanruskeiksi. Valmista korianterimajoneesi. Pane öljy, soijamaito, etikka ja suola korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Silppua korianteri ja lisää majoneesin joukkoon. Grillaa hodarisämpylät lämpimiksi. Täytä hodarit srirachaketsupilla, falafelpyöryköillä, punakaalilla, kevätsipulilla, korianterikastikkeella ja tuoreella korianterilla.
Vegaaninen suklaamoussekakku (gluteeniton)
Ainekset (8 annosta)
- 150 g
- Digestive -keksit (esim. Schär-gluteeniton ja maidoton )
- 75 g
- maidoton margariini (sininen Flora)
- 300 g
- maidoton suklaa (esim. Brunberg)
- 3 tlk
- vaahtoutuva kasvivalmiste (esim. Planti creamy dessert)
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 2 dl
- tuoreita marjoja (pinnalle)
Tee näin:
Aloita valmistus tekemällä keksipohja. Murenna keksit hienoksi muruksi esim. tehosekoittimessa tai pussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimassa halkaisijaltaan 20 cm suuruiseen irtopohjavuokaan. Laita kylmään odottamaan. Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa ja Sulata sulata se lämmönkestävässä astiassa vesihauteessa kattilassa. Voit myös sulataa suklaan mikrossa, ole varovainen ettei suklaa pala! Vatkaa vaahtoutuva kasvismaitovalmiste vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu suklaa varovasti nostellen kaataen suklaata ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Kaada suklaamousse keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä parin tunnin ajan. Ota kakku pois vuoasta ja Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.