Superhelpot gluteenittomat Halloween-muffinit
Herkkuvaroitus! Tässä superhelpot gluteenittomat muffinit Halloween-juhliin tarjottavaksi. Nämä Halloween-muffinit sopivat lähes kaikkien suuhun, sillä niissä ei ole gluteenia ja voit valmistaa ne myös halutessasi maidottomina. Nämä ovat niin helppoja, että ne kannattaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Taikina valmistuu vaivatta gluteenittomasta brownies- leivontamixistä ja kuorrutteeseen vatkataan vain kerma ja koristeena toimivat valmiit karkit. Maistuvaa ja hauskaa tarjottavaa! Huom! Nämä eivät lukeudu terveellisiin herkkuihin, mutta välillä saa herkutella!
Superhelpot gluteenittomat Halloween-muffinit
15 kpl
1 pkt Belbake- brownies baking mix (Lidl)
2 kananmunaa
175 g voita tai margariinia
1 dl maitoa (itse käytin kauramaitoa)
15 muffinivuokaa
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa (tai vastaavaa)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ps Halloween-aiheisia nameja
Kaada baking mix leivontakulhoon. Lisää joukkoon kananmunat, huoneenlämpöinen pehmeä voi tai margariini sekä maito. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella aluksi pienellä teholla kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Jatka sitten vatkaamista vielä 2 min ajan täydellä teholla, kunnes taikina on kuohkeaa. Sekoita lopuksi suklaapalat taikinan joukkoon. Jaa taikina kahden lusikan avulla paperisiin muffinivuokiin, niin että täytät vuoat 2/3. Taikinasta valmistuu 15 muffinia. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 15 min. Anna jäähtyä. Vinkki! Käyttäessäsi muffinipeltiä, muffinit kohoavat kauniimmin ja pitävät muotonsa.
Kuorrutuksen valmistaminen: Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Makeuta kermavaahto sokerilla ja vaniljasokerilla ja laita pursotinpussiin. Pursota kermavaahtoa muffineiden päälle ja asettele viimeiseksi päälle karkkeja. Tarjoile muffinit heti tai säilytä ne kylmässä tarjoiluun saakka.
Happy Halloween!
Katso myös aiempi postaukseni:
näin järjestät Halloween-juhlat helposti