4 x Kylmä lounas mukaan töihin

Kylmä lounas voi myös olla ravitseva lounas. Onko sinulla sellainen työ, jossa ruoan lämmittäminen ei ole mahdollista? Ehkä työsi on liikkuvaa sorttia ja ruoka tulee olla syötävissä kylmänä ja mieluiten nopeasti? Tässä neljä ravitsevaa lounasideaa, jotka maistuvat hyvältä kylminä!

Pestopasta-evässalaatti valmistuu helposti ja tähän ruokaan proteiinia tuo proteiinipitoinen pasta. Kerrosvoileipä voi myös olla ravitsevaa ruokaa! Valmista eväsleivän täytteeksi kevennettyä munavoita ja yrttistä raejuustolevitettä ja käytä mieleistäsi salaattia ja leipä on valmis! Hirssistä ja pavuista valmistat helpon ja raikkaan sitruksisen hirssi-papusalaatin, johon suolaisuutta tuovat ihanat kalamata-oliivit. Lämminsavukirjolohi-evässalaattiin voit hyvin käyttää hyödyksi viikonloppulounaalta ylijääneen kalan ja riisin. Mikä kylmä lounas on sinun suosikkisi?

kylmä lounas
Pestopasta-evässalaatti

Pestopasta-evässalaatti 

1 annos; 600 kcal, 30 g pro, 65 g hh, 24 g rasvaa ja 10 g kuitua

2 dl kypsää proteiinipastaa, 80g kuivapaino (esim. Risenta tai Lidl Combino)

2 rkl (punaista) pestokastiketta

kourallinen salaattisekoitusta

1 dl kirsikkatomaatteja

1/2 omena/päärynä/persimon-hedelmä

1 rkl siemeniä

Sekoita jäähdytetty pasta ja pestokastike keskenään. Lusikoi pestopasta tiiviin astian pohjalle. Lisää salaattia ja kirsikkatomaatteja sekä pilkottu hedelmä. Viimeistele siemenillä. Syö evässalaatti suoraan purkista tai kaada se laakealle lautaselle ja nauti!

kylmä lounas
Eväsleipä

Munavoi-raejuustokerrosvoileipä

1 annos 410 kcal, 35g pro, 38g hh, 13 g rasvaa sekä 5g kuitua. 

3 siivua täysjyväpaahtoleipää (á 25g)

1 annos raejuusto-munavoita

1 annos raejuustolevitettä

ruohosipulia

reilusti tuoretta pinaattia/salaattia

2 rkl aurinkokuivattua tomaattia

Raejuusto-munavoi 

(4 annosta)

4 keitettyä munaa

250 g raejuustoa

ripaus suolaa

(2 rkl tuoretta ruohosipulia)

Yrttinen raejuustolevite

(4 annosta)

250 g raejuustoa

50 g rahkaa

yrttisuolaa maun mukaan

1 dl tuoreita yrttejä makusi mukaan

Voitele yksi leipäsiivu raejuusto-munavoilla ja laita päälle pinaattia. Voitele toinen leipä yrttisellä raejuustolevitteellä ja päälle myös salaattia ja aurinkokuivattua tomaatti. Yhdistä leivät kerrosvoileiväksi ja nauti lounaana.

sitruksinen hirssi-papusalaatti
Sitruksinen hirssi-papusalaatti

Sitruksinen hirssi-papusalaatti (gluteeniton)

4 annosta á 370 kcal, 24 g pro, 40 g hh, 17 g rasvaa ja 9 g kuitua

2 dl (110g) hirssiä (kuivapaino)*

6 dl vettä

1/2 kasvisliemikuutio

1 kesäkurpitsa

2 valkosipulinkynttä

100 g pakastepinaatti (tai 300g tuoretta)

200 g (pakaste)maissia

2 tlk (á 230g) valkopapuja valutettuna

1/2 dl kivettömiä (kalamata) oliiveja

Sitruksinen kastike

1/2 sitruunan kuori

3 rkl sitruunanmehua

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

Lisäksi:

1 avokado

1/2 sitruuna

Huuhtele hirssejä kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kypsennä hirssit kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ne sitten kylmällä vedellä ja painele kuivaksi siivilässä. Hienonna valkosipuli ja kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuullota hienonnettua valkosipulia pannulla öljyssä ja lisää joukkoon kesäkurpitsa, ruskista. Sulata pinaattia tarvittaessa mikrossa ja pilko pieneksi, lisää pannulle. Kypsennä pakastemaissia mikrossa 2 minuuttia. Jos käytät purkkimaissia, valuta se. Valmista kastike ja sekoita se hirssien joukkoon. Laita salaatin ainekset kerroksittain tiiviiseen purkkiin tai kokoa salaatin kaikki ainekset laakealle lautaselle ja sekoittele hieman. Koristele avokadolla ja sitruunalohkoilla.  *Vinkki! Voit korvata hirssit kvinoalla tai täysjyväcouscousilla.

kylmä lounassalaatti
Savukirjolohi-evässalaatti

Lämminsavukirjolohi-evässalaatti (gluteeniton)

1 annos 540 kcal,  36 g pro, 66g hh, 12 g rasvaa ja 9 g kuitua

100 g lämminsavulohta

2 1/2 dl keitettyä täysjyväriisiä (1 dl, 80g kuivana)

100g höyrettyä parsakaalia tai kukkakaalia

1 dl salaattisekoitusta

Päälle:

1 rkl jogurttikastiketta

1 tl siemeniä

(1 rkl hummusta)

(viipale tuoretta sitruunaa)

Jogurttikastike

1/2 dl kreikkalaista jogurttia (6%)

1 tl sitruunanmehua

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1/2 tl sinappia

tuoreita yrttejä maun mukaan

Lusikoi tiiviin purkin pohjalle jäähdytetty riisi ja parsakaali. Lisää seuraavaksi salaatti sekä paloiteltu lämminsavukirjolohi. Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää kastiketta salaatin päälle ja halutessasi voit lisätä myös hummusta. Ripottele pinnalle siemeniä ja lisää sitruunanviipale. Syö evässalaatti suoraan purkista tai kaada se laakealle lautaselle ja nauti!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *