Munkki-kateutta ja ilmapallo-iloa!

Meinasin jo, etten kirjoittele lainkaan meidän vapusta, koska eihän tässä ole mitään erikoisempaa. Tahdon silti jakaa meidän vapun fiiliksiä ja jakaa unelmia mahdollisista tulevaisuuden vapuista.
Tämän vapun ehdoton suosikki on folio ilmapallo, jonka Leo sai itse valita Prismassa. Nopeasti hän päätyi Puuha Peteen ja vaikka kaikkea muuta ehdotin, niin hän pysyi päätöksessään. Valinta yllätti kyllä kieltämättä; nyt on ollut Palomies Sami, Ryhmä Hau, pingviinit ja autot niin paljon suuremmassa huudossa. Mutta Leo ymmärsi hienosti, että yhden pallon saa valita itselleen 🙂 Ja onhan tuosta kotona riittänyt iloa; se on päässyt mukaan ruokapöytään syödessä ja nukkumaan käydessä makuuhuoneeseen. Pakko todeta, että lapseni oli myös aika vaatimaton; taisi valikoida yhden pienimmistä ja halvimmista palloista kaupassa 🙂 Äiti ei valita siitäkään! 
Hyvänä kakkosena vapussamme tulee tähti-ilmapallot sekä serpentiini. Pari ilmapalloa ehti jo poksahtaa kovaäänisesti ja serpentiinit mennä solmuun, mutta onneksi se ei haittaa yhtään mitään! Vielä on palloja sekä serpentiiniä jäljellä loppupäiväänkin. Hengitys toki pihisee siihen malliin, että ilmapalloilla ja niiden materiaalilla voi olla siinä roolinsa, mutta..
Eilen illalla kohtasimme pitkästä aikaa annoskateutta, kun Leokin olisi kovasti tahtonut oman munkin. Jouduin toteamaan, että tämän hetken sopivista aineksista tämä äiti ei kyennyt sellaista loihtimaan, vaikka kuinka asiaa pohti ennen vappua. Yksinkertaisesti merkittäviä aineita puuttui, jotta olisi saanut edes erehdyttävästi munkkia muistuttavan leivoksen aikaiseksi. Totesimme yhdessä, että yritetään ensi vuonna uudelleen. Sitä on itse niin kovin toiveikas, että jos oikeasti ensi vuonna vaikka saisikin jonkinlaisen munkin jo aikaiseksi. Aika vähillä aineksilla sellaisen kuitenkin saisi; edes jonkinlaisen. Ja vuosi on kuitenkin pitkä aika! Onneksi Leo kuitenkin tyytyi omaan muffinsiinsa ja oli täynnä iloa tajuttuaan ettei äiti saanut lainkaan muffinsia vaan se oli täysin hänen oma herkkunsa. Puolensa kaikella. 
Meillä ei myöskään tänä(kään) vuonna leivottu itse munkkeja, koska en vaan uskalla lähteä pöllyttelemään jauhoja ja käpälöimään kananmunaisilla käsillä ympäri keittiötä. Silloin on taattua, että Leo oireilee ja ei se sitten ole sen arvoista. Ennemmin ostamme munkit valmiina kaupasta ja voimme edes siedettävästi 🙂

Leon päiväkodin vappujuhlat olivat jo viime viikon alkupuolella ja siellä Leo tosiaan oli leopardina. Leo oli ainakin omien sanojensa ja juttujensa perusteella ollut älyttömän iloinen juhlista ja kivaa oli! Hän hihkui kun oli saanut pitää puvun päällä iltapäivälläkin ja lähteä se päällä uloskin. Sitä taas muistui mieleen, kuinka pienestä tällaiset taaperot osaa olla onnellisia 🙂 Ei ne kovin paljon vaadi. 
Mitä muiden vappuun kuului?
Hyvää vappua kaikille <3
Kommentit (2)
  1. Mira / Blinger shimmer -blogi
    3.5.2018, 08:10

    Vappu sujui varsin rauhallisesti ja oli meillä itseasiassa päivä muiden joukossa, ei tullut edes ilmalloja tai serpentiinejä hankittua – ainoastaan munkit ja siman ostin kaupasta 😀

    1. Elina //Vauhtihirmun elämää
      4.5.2018, 18:36

      Munkki ja sima -linjakaan ei ole yhtään hullumpi vappuna! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *