Arki; helpotusta aamun kiireeseen

Sieltä se arki iski maanantai-aamuna, kun minä aloitin uudet työt ja Leon hoitopäivät pitenivät ihan kunnolla vanhasta. Rehellisesti voin sanoa, että tällä hetkellä tässä taloudessa vaivaa aikamoinen väsymys, kun yritämme selviytyä uudesta arjesta. 
Kaikki alkoi maanantai aamuyöstä, kun Leo ei kyennyt enää nukkumaan klo 3.30 jälkeen. Torkuimme joitakin pätkiä; lähinnä olin potkittavana, tukistettavana ja Leo pyöri tuskissaan. Aamulla ei ollut toivoakaan itsellä ehtiä syödä aamupalaa, mutta tein sitten eväsleipää ja teetä ajomatkalle mukaan. Leo onneksi saa päiväkodissa aamupalaa 🙂 Tästä kuitenkin meidän uusi arkemme lähti käyntiin!
Leolla on kuitenkin mennyt ainakin ensimmäiset kaksi päivää todella hyvin, vaikka päiviin on tullutkin lisää pituutta. Huh! Pelkäsin, kuinka tuo regoisi pidempiin päiviin, mutta nyt ainakin näyttää ihan hyvälle. Onneksi Leo viihtyy uudessa päiväkodissaan ja lähtee sinne mielellään; se on kuitenkin hurjan tärkeää. 
Minulla työt ovat alkaneet oikein mukavasti päiväkodissa ryhmäavustajana. Toki uusi päiväkoti, erilaiset käytänteet kuin työkokeilupaikassani ja pienryhmä on aina hiukka erilainen. Tässä vaiheessa kaikki lapset eivät ole vielä palanneet lomilta, joten aika rauhassa olen päässyt aloittamaan. Kiva niin! 🙂 Uskoisin, että vuodesta on kuitenkin tulossa erinomaisen mielenkiintoinen töiden osalta. Tukiviittomia olen kovasti alkanut  treenailemaan työpäivän mittaa ja onhan niitä jo muutamia tarttunut matkaan.
Millä me helpotamme aamujamme?
 
1. Valmiiksi suunniteltu ruokalista; helppo ottaa aina sulamaan se, mitä tarvitaan, henkisen valmistautumisen kokkailuun voi aloittaa hyvissä ajoin ja ei tarvitse väsyneenä miettiä ”mitähän sitä nyt alkaisi kokkailemaan..?” Kyseessä tosiaan minun ruokalistani, Leo jatkaa liha + mustikka linjalla edelleen 🙂
 
 
2. Illalla pakattu laukku/laukut. Pyrin siihen, että illalla olisi oma laukku pakattuna mahdollisimman pitkälti ja myös Leon kaikki tavarat kerättynä kasaan, jotta ei tarvitse metsästää kurahousuja tai tarhakenkiä aamun kiireessä.
 
3. Edellispäivänä on tehty eväät työpäivää varten; ne napataan ainoastaan jääkaapista laukkuun aamulla.
 
4.  Vähintään suunnitellaan seuraavan päivän vaatteet; jopa kaivetaan ne esille jo illalla.
5. Toivon joka aamu, että tuo taapero nukkuisi edes hetken minua pidempään, jolloin saisin itselleni vaatteet päälle, nakattua eväät laukkuun jne ennen kuin täytyy alkaa häntä laittamaan valmiiksi.
Miten teillä tehdään aamuista sujuvampia? 🙂
Kommentit (10)
  1. marja liljeström
    16.8.2017, 06:38

    Arki se on nyt meilläkin. Kiva että Leo viihtyy hoitopaikassaan. Helpotan arkea suunnittelemalla koko viikon rukalistan, tekemällä eväät jo illalla jääkaappiin, joskus valitsen valmiiksi seuraavan päivän vaatteet.

    1. Hyviä arjen helpotus kikkoja sinulla 🙂

  2. Niina / une petite life
    16.8.2017, 08:47

    Kohdat 2 ja 4 ovat myös itsellä usein käytössä arjessa 🙂 ja tuorepuuro laitettu illalla jääkaappiin. Jos pystyn, aloittelen työntekoa kotona ja siirryn työpaikalle vasta lähempänä lounasaikaa, tällöin aamut tuntuvat jotenkin rauhallisemmilta, kun voi tehdä töitä vaikka aamutakissa 😀 paljon tsemppiä aamuheräämisiin ja arkeen!

    1. Tuorepuuro onkin hyvä idea! Ja onpa ihanaa tuollainen kun pystyy aloittaa kotoa käsin ja sitten vasta siirtymään vähän myöhemmin työpaikalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *