Sopivia ruokia alkaa löytymään, wouu!

Mustajuuri jääkaapissa. Poroa pakkasessa. Amaranttia pöydällä. Hipp-merkin kukkakaalisosetta pakastimessa. Myskikurpitsaa jääkaapissa sekä pakastimesssa. Kuivattuja taateleita unohtamatta. Niin näitä ruoka-aineita oikeasti vain kertyy joka paikkaan. Jos joku olisi minulle vuosi sitten tullut sanomaan, että ”poikasi ensimmäinen sopiva on muuten poro!”, olisin varmaan nauranut. En ollut itsekään todennäköisesti ikinä syönyt poroa, tai ainakaan en muista. Jos joku olisi kertonut, että mitä ihmeellisimmät ruoka-aineet tullaan kokeilleeksi läpi, kun aletaan etsimään syötävää, niin olisin saattanut juosta karkuun. Tässä sitä kuitenkin ollaan – tehden porolihapullia, kypsentäen myskikurpitsaa uunissa ja keittäen mustajuurta. 
Eilen käydessämme kaupassa, niin näin jo aika hyvävointisen taaperon istumassa meidän ostoskärryssämme. Hän ihmetteli ympärillä olevaa, oli kiinnostunut mitä kärryyn meni, hassutteli omiaan ja hymyili kovin vaikka yöuniaikakin lähestyi uhkaavasti. Muutaman ihmisen iltakin taisi piristyä meidän pienen höpsöttelijän toimesta. 
Tältä näyttää tämän päivän ateriat (+ paistetaan vielä iltapalaksi porolastua). Puurosta poika sai puolet, kun testissä on amarantti, mutta en osannut keittää sopivaa määrää. Meillä oikeasti syödään! Poro tosiaan on sopiva. Samaten basilika. Ja ilmeisesti Keijun rypsiöljykin, kunhan sitä ei ole liikaa. Myskikurpitsakin alkaa vaikuttaa sopivalle eikä amaranttikaan toistaiseksi mahdottomalle vaikuta. Jos ei takapakkia tule, niin meillä on jo VIISI SOPIVAA ruoka-ainetta, vaikka juuri oli vain yksi. Alan uskoa siihen, että suolisto on päässyt tauon aikana lepäämään ja paranemaan jonkin verran + ikä tekee tehtävänsä ja hiljalleen alkaa jotakin sopia. Onhan tässä toki monta ”kaatunuttakin” ruoka-ainetta ehtinyt olla, joten ei kaikki todellakaan sovi, vaikka niin voisi jo äkkiseltään kuvitella 🙂 
Tänään tosiaan teimme porosta lihapullia, toisella lautasella basilikalla ja toisella ilman 🙂 Vähän vaihtelua! Ei tuo poro mitään halpaa ole, varsinkaan nyt kun sitä alkaa kulua.. Täytyy toivoa, että rinnalle alkaa löytyä myös muita ruoka-aineita, ettei ihan tarvitse porolla saada masua aina täyteen! Hurjan onnellinen olen kuitenkin, kun niitä sopivia alkaa hiljalleen olla.
Kommentit (2)
  1. Ihan huippu juttu, ihanaa kuulla!! 🙂

    1. On sitä kyllä niin mahti fiilikset tällä hetkellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *