Kirja
Kirjassani Stressitohtori – enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä, käyn läpi samoja teemoja, joita olen käsitellyt tässä blogissa. Kirja sisältää muun muassa seuraavia aiheita:
- Mitä temperamentti on ja miten se vaikuttaa stressiin?
- Miten lapsuuden kasvuympäristö vaikuttaa stressin säätelyyn aikuisena?
- Mitä ovat haitalliset uskomukset ja miksi ne on tärkeää tunnistaa?
- Mitä ovat yleisimmät uupumuksen syntyyn vaikuttavat haitalliset uskomukset?
- Mitä stressi on, mikä meitä stressaa ja miten sen kanssa voisi elää?
- Mitkä asiat vaikuttavat palautumiseen?
- Miksi tunteiden säätely on stressin säätelyn kannalta olennaisen tärkeää?
- Miten omaa kehoa ja mieltä voi rauhoittaa stressin keskellä?
- Miten löytää johtotähti elämälle ja muokata arjesta mielekäs ja omannäköinen?
Kirjan ydinsanomana on, että kun opimme aidosti tuntemaan itsemme, voimme ymmärtää paremmin mikä meitä kuormittaa, voimme opetella säätelemään stressiämme ja tehdä valintoja mielekkäämmän ja omannäköisen arjen puolesta.
Kirjaa voi ostaa hyvin varustelluista kirjakaupoista ja kustantamon verkkokaupasta. Se on saatavilla myös äänikirjana ja e-kirjana seuraavissa paikoissa:
Kappalemyynti: Adlibris, Elisa kirja, Suomalainen.com
Streamingpalvelut: BookBeat, Storytel, Nextory, Supla, Suomalainen Plus, Elisa.fi/kuukausitilaus
Kirjasta kirjoitettua:
“Olen lukenut monia kirjoja liittyen omaan hyvinvointiin, työssä jaksamiseen, kiireen kesyttämiseen ja stressiin. Näistä Sanna Leinon kirja on ehdottomasti parhaimmasta päästä. Stressitohtori ohjaa itsetuntemuksen kautta säätelemään stressiä ja rauhoittamaan mieltä. Vaikka kirjaan on mahdutettu paljon tärkeää asiaa, Leinon teksti on napakkaa, käytännönläheistä ja helppolukuista. Kirja sisältää lukuisia hyviä harjoitteita ja antaa eväitä levollisempaan elämään.”
Mari, Luetut.net -blogi
“Vietin Lukurauhan päivää Stressitohtorin seurassa. Tässä yleistajuisessa ja käytännönläheisessä kirjassa kuvataan stressin olemusta ja sen vähentämiseen tarkoitettuja keinoja. Harjoitteiden avulla jokainen lukija voi kartoittaa stressitekijöitä omassa elämässään ja henkilökohtaisia taipumuksiaan reagoida stressiin. Parhaimmillaan stressi voi olla hyväksi, mutta pahimmillaan se on todella haitallista. Sanna Leino yhdistää kirjassaan tieteellisen tutkimustiedon ja kokemuksellisen tiedon sujuvasti ja kiinnostavasti.“