Kuka ja mitä?

Hei!

Tervetuloa lukemaan kirjoituksia stressistä, itsetuntemuksesta ja arjen hyvinvoinnista. Tammikuussa 2020 ilmestyneessä kirjassani Stressitohtori – enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä, käsittelen samoja aiheita. Olen peruskoulutukseltani kasvatustieteilijä ja loputtoman kiinnostunut elämän inhimillisistä kysymyksistä. Lisäksi rakastan kirjoittamista.

Pitkittyneellä stressillä on vaikutuksia niin kehon kuin mielen terveyteen. Tiedämme, että stressi edesauttaa useiden eri sairauksien puhkeamista ja pahentaa jo olemassa olevia. Ennustan, että tunnemme vasta jäävuoren huipun. Parasta kuitenkin on se, että stressiä voimme aina omilla toimillamme vähentää.

Stressin vähentämisessä ja mielekkään arjen rakentamisessa kaiken alku ja juuri on opetella tuntemaan itsensä. Kukaan muu ei elä sinun mielessäsi ja kehossasi, eikä kukaan muu voi tietää, missä menee kuormittumisesi rajat.

Usealla meistä on lapsuudessa opittuja haitallisia uskomuksia, jotka aiheuttavat stressiä ja vaikuttavat ajatteluumme, toimintatapoihimme, ihmissuhteisiimme ja kehomme fysiologiaan vielä aikuisena. Näitä haitallisia uskomuksia voi ja kannatta työstää stressin vähentämiseksi.

Yhtä lailla tutustumalla itseesi ja vahvuuksiisi ja linjaamalla itsellesi tärkeät ja merkitykselliset asiat, voit alkaa tekemään elämässäsi omannäköisiä valintoja.

Sanna Leino

Seuraa: Facebook, Blogit.fi tai Bloglovin`

Voit myös kirjoittaa minulle sähköpostia: stressitohtori@gmail.com