Pitääkö vanhemman olla aina esimerkki? Asioita, joita vanhemmat tekevät, kun lapset eivät näe
Ensimmäiset 18 vuotta elämästä sitä elää toisten määrittämällä tavalla. Jos päätyy vanhemmaksi, on elämässä edessä toinen 18 vuoden ajanjakso, jolloin joku muu määrittää tavan, jolla tulee elää. Vanhemman tulee olla Esimerkki.
Vanhemman tulee olla Esimerkki.
Kaikkialla muistutetaan, kuinka Esimerkki vaikuttaa siihen, millainen lapsesta kasvaa. Kaikki epäterveellinen ja vaarallinen on siis jälleen pannassa. Aika monet asiat elämässä ovat epäterveellisiä tai vaarallisia.
Limua ei kannata juoda lasista, vaan kahvimukista.
Pian sitä löytää itsensä mökkimatkalla tuijottamassa intensiivisesti taustapeiliä. Kun muksun silmäluomet viimein lupsahtavat kiinni, voi hanskalokerosta viimein kaivaa sinne salakuljetetun karkkipussin. Limua ei kannata juoda lasista, vaan kahvimukista. Kiroilemaan oppii äänettömästi.
Huvittavinta on, että vanhempien keskittyessä olemaan Esimerkkejä, alkaa perheessä vuosia kestävä leikki, jolloin kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä, vain kun kaikki ovat paikalla. Teinit iloitsevat, kun on käty eli kämppä tyhjä, mutta eivät arvaakaan, että kaikista paras käty on silloin, kun lapset ovat poissa.
On ymmärrettävää, että vanhemmat eivät halua lastensa toistavan omia virheitään. Esimerkkinä voi kuitenkin olla myös siinä, että joskus voidaan olla yhdessä turvallisesti vastuuttomia – jättää siivoamatta, syödä herkkuja, vaikka ei ole karkkipäivä, riehua, kiljua ja sotkea, jos se on hauskaa. Sitä kaikki kuitenkin tekevät, kun valvonta pettää.
On ymmärrettävää, että vanhemmat eivät halua lastensa toistavan omia virheitään.
Asioita, joita lapset tekevät, kun vanhemmat ovat poissa:
- syövät herkkuja
- valvovat myöhään
- nukkuvat pitkään
- jättävät siivoamatta
- näkevät kavereita
- unohtavat rutiinit
- ovat täysin rappiolla
Mitä luulet, että vanhemmat tekevät, kun lapset ovat poissa? Aivan.