Pilkettä
Pilkettä

Broileri-nachovuoka tuo vaihtelua arkeen

Syksyllä päätimme pistää enemmän huomiota fiksuun arkiruokailuun ja olen pyrkinyt sen takia tuomaan myös blogiin enemmän ihan tavallisia, helppoja arkireseptejä (ks. Meal prep – fiksua syömistä läpi viikon). Reseptirepertuaari on kasvanut muun muassa olutpaistillapunajuurikeitolla, veriappelsiinilohella ja maailman helpoimmalla makaronilaatikolla, joka ei vaadi edes makaronien esikeittämistä – lisää esimerkkejä viikkojen ruokalistoista löytyy Meal prep-viikkojen esimerkkiruokalistoja-kirjoituksesta. Uusin lisä valikoimassamme on broileri-nachovuoka, joka on helppo koota ja nopea tehdä. Se sopii näppärästi niin arkiruokailuun kuin rentoihin illanistujaisiinkin. 😉

Broileri-nachovuoka

Broileri-tomaattikastike:

  • 400-500 g broilerin fileesuikaleita
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 punainen chili
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1-2 tl (savu-)paprikajauhetta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä paistamiseen

Päälle/viimeistelyyn:

  • 200 g nachoja
  • 150 g maukasta juustoraastetta (esim. emmentalia tai kypsää cheddaria)
  • 1/2-1 punasipuli silputtuna
  • 1/2-1 ruukku tuoretta korianteria
  • Avokadoa siivuettuna (voit korvata halutessasi guacamolella)
  • Kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • Limelohkoja

Hienonna chili ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää sitten pannulle broilerin fileesuikaleet. Mausta broileri suolalla, pippurilla ja jeeralla. Lisää tomaattimurska broilerien ollessa kypsiä ja anna kastikkeen porista vielä viitisen minuuttia. Valuta kidneypavut siivilässä ja huuhtele ne hanan alla. Lisää kidneypavut kastikkeeseen ja tarkista että kastike on sopivan suolaista. Lisää tarvittaessa mausteita. 

Kokoa broileri-nachovuoka. Itse tykkään tehdä sen niin että vuokaan tulee vain yksi kerros kutakin, mutta tarvittaessa voit tehdä myös useamman kerroksen. Levitä broileri-tomaattikastike laakean, öljytyn uunivuoan pohjalle. Levitä päälle nachot tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele viimeisenä päälle juustoraaste ja paista uunissa 225 C asteessa noin 5-10 minuuttia – niin että juusto sulaa ja saa väriä, mutta nachot eivät kärähdä. Viimeistele nachovuoka ripottelemalla sen päälle punasipulisilppua, tuoretta korianteria, pilkottua avokadoa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja. Tarjoa limelohkojen kanssa.

Vinkki: Jos et pidä raa’asta sipulista (minä rakastan sitä), voit lisätä sipulin myös broileri-tomaattikastikkeen joukkoon ja kypsentää sen siinä samalla. 😉

Lisää gluteenittomia reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *