ISOJA JA PIENIÄ MUUTOKSIA KOTONA + Projekti lastenhuone

Tämän vuoden puolella meillä kotona on alkanut tapahtumaan! Ennen kun alan välittämään jatkuvasti aikaansaavan superihmisen täysin virheellistä kuvaa, niin voin sanoa, että useampia näistä pikkujutuistakin on latailtu parista kuukaudesta pariin vuoteen. 😀 Meillähän ei siis kovin moni asia kotosalla tapahdu vauhdilla ja suit-sait-sukkelaan (edes taulun kiinnittäminen seinään), vaan todellakin aivan liian pitkän jumituksen jälkeen, hah!

Alunperin buustia kodin ehostamiselle toi ensin kolme vuotta odotettu kylppärin ja wc:n remontti, sitten alkoi aikapaine perheenlisäyksen vaatimista järjestelyistä ja viimeisenä koronan aiheuttama kotimotti teki tehtävänsä. Pieniä ja isoja ehostuksia on paineltu jo purkkiin ja niitä on myös tulossa. Voi veljet, miten pienetkin muutokset ja päivityksen kotosalla vaan piristää ja buustaa fiilistä! Ja varsinkin, kun niiden toteutuminen on viivästynyt ihan laittoman pitkään.

Täällä ensinnäkin odotetaan huomista perjantaita kuin kuuta nousevaa, sillä tällöin meille pamahtaa Inarian asentaja pistämään pukeutumishuoneemme kaapistot täysin uuteen iskuun. 70-luvun kaapistot saavat kyytiä ja tilalle asennetaan mittatilaustyönä toteutetut bränikät säilytysratkaisut ja komeat peiliovet. Tämä kaappien uusiminen on ollut to do-listalla sen kolme ja puoli vuotta, mitä tässä ollaan asusteltu, joten F yeah!

Menemättä sen enempää tulevaan, niin tässä nimenomaan jo tapahtuneita edistysaskeleita sekä uusia juttuja kotosalla!

PUKEUTUMISHUONEEN MATTO
(& PROJEKTI LASTENHUONE)

Matto: TÄÄLTÄ*

Pitkän mallisen simppelin ja yksinkertaisen ”modernimman” maton etsiminen oli yllättävän haastava nakki. Tämän talouden molemmat asukkaat viettivät kuukausitolkulla aikaa ja vaivaa käyden läpi kaikki mahdolliset mattoja myyvät nettikaupat sekä sisustusliikeet. Teki jo mieli luovuttaa, kunnes täydellinen match osui kohdalle. Sävy netistä tilattuna osoittautui juuri kuvaa vastaavaksi ja koko matto varpaiden alla ihanan pehmoiseksi mutta jämäkästi muodossaan pysyväksi. Tähän kylkeen kun saadaan vielä mustakehyksiset peiliovet kaapistoon niin avot!

Projektina lastenhuone: Tästä pukeutumishuoneesta tulee lopulta lastenhuone, kun bebe kasvaessaan alkaa sellaista selkeämmin tarvita. Toistaiseksi sänky on sijoitettuna meidän makuuhuoneeseen, ja pikkukaveri tulee mitä luultavammin pyörimään mukana muissa enemmän elämiseen käytettävissä huoneissa mun ja daddy-miehen messissä. Luonnollisesti.

Nykyiset päivitykset ja valinnat pukeutumishuoneeseen onkin tehty myös sillä silmällä, että ne mätsäävät myös helposti lastenhuoneen tarpeisiin ilman maalisutien heiluttelua, mattojen uusimisia ja suurempia pyörittelyjä. Mielessä on pidetty vahvasti sekin vaihtoehto, että jossain vaiheessa asunto voi lähteä vaihtoon, eli emme halua tätä liian lastenhuonemaiseksi muovatakaan vaan muuntautuvaksi ja monipuolisesti palvelevaksi makuuhuoneeksi. Muuntautumiskyvyn ja myyntioption pohjalta tehosteseinä maalattiinkin harmaalla sävyllä esim. vaaleanpunaisen sijaan.

OLOHUONEEN MATTO

Olohuoneen maton uusiminen on ollut ihan todella pitkään listalla, kunnes bongattiin kavereiden kämpän lattialta aivan todella osuvan oloinen kandidaatti. Selvisi, että Ikeastahan tuollaisia saa, ja sieltähän sellainen käytiin eilen nappaamassa messiin lihapullalautasella juhlistaen. Pöpökin näytti kelpuuttavan maton, eli koko perhe on valintaan ilmeisen tyytyväinen.

KEITTIÖN PIENI EHOSTUS

Keittiön sivutason aka ”kahvialttarin” huudit tulivat uuteen uskoon ihan yllättävän pienellä face liftillä. Iskettiin tauluteipeillä vihdoin tason päällä nojaillut kahvitaulu sekä uusi pienempi abstraktimpi kumppani ylös seinälle kiinni, ja heti tuli tähän spottiin ihan uutta nostetta. Miten pienellä siirrolla voi koko alue näyttää niin erilaiselta ja ilmavalta, ja sivutasolle sai asetettua hedelmälautasta muualta käsin pyörimästä.

TYÖHUONEEN SEINÄ & TAULUHYLLY

Pieni mutta iso juttu. Mies myös intoutui maalaamaan seinän samalla sävyllä uudelleen (Tikkurila – Tyrsky), sillä kuulemma tämän aiemmin epätasaisesti maalaama seinä aiheutti lähinnä kestoketutusta joka kerta huoneeseen astuessaan. Itseäni tämä ei häirinnyt, mutta nyt uuden maalauspinnan jäljiltä täytyy sanoa, että onhan tuo nyt hämmentävän paljon edustavampi. Ikeasta hankittu musta taulukisko iskeytyi pintaan, ja näin koko seinästä ja työpisteestä tuli omalla tapaa ryhdikkäämpi ja kodikkaampi. Ihanaa!

Työhuone tuntuu muutenkin koronakevään jäljiltä olevan taas ihan uudessa uskossa, kun ensinnäkin sieltä ei tarvitse vetää enää ainuttakaan live-treeniä. Toisekseen pelikahvilasta kaksin kappalein vuokratut pelikoneet (ikävä niitä jo nyt) ovat tyhjentäneet koko täyteen tupatun työpöydän, jossa nyt taas mukavasti mahtuu tekemään duunia (ja levittämään kahvikupit, vesikolpakot ja snäksilautaset läppärin viereen).

TYÖHUONEEN SIVUPÖYTÄ

MUUTOKSIA KOTONA

Sivupöytä: TÄÄLTÄ*
Matto: TÄÄLTÄ*

Työhuoneeseen bongattiin tyyliin sopiva metallinen sivupöytä, joka osoittautui aika täydelliseksi valinnaksi. Kun pari huonekasvia tuli hankittua lisää, niin tasotilaakin tarvittiin luontaisesti enemmän. Tykkään myös siitä, että sivupöytä tarjoaa myös lasku- ja säilytystilaa pöydän alta. Tällä hetkellä sieltä löytyy meitsin neulontaboksi, joka on yllättäen päässyt tänä vuonna sisältönsä puolesta jokseenkin kovalle käytölle.

PELLAVALAKANAT

Pellavalakanat: *TÄÄLTÄ (sävy: Petroli)

Olen ehkä kymmenisen vuotta haaveillut pellavalakanoista, ja niitä en ole aiemmin vain yksinkertaisesti raaskinut ostaa. Nyt bongasin Ellokselta -50% alennuksesta aivan täydelliset petrolin sävyiset pellavalakanat, ja oli pakko pistää tilaukseen.

Nyt pari yötä näillä nukuttua täytyy todeta, että on muuten ihanat ja ensinnäkin todella miellyttävät näin kesälämmöillä. Kuumina öinä pellava ei ole tuntunut yhtään niin hiostavalta kuin puuvillaiset satiinilakanat (terkuin kuumakalle). Mieskin osasi arvostaa ja tykästyi näihin kovin sekä tuntumalta että ulkonäöltään, ja totesin itsekin, että jatkossa taidan alkaa panostamaan lakanahankinnoissa pellavaan puuvillasatiinin sijaan.

KUKKARUUKKUJA

Mustat jalattomat ruukut: Bauhaus
Musta jalallinen ruukku: *TÄÄLTÄ

Kyselin Instan puolella muutama viikko sitten vinkkejä, mistä voisi bongailla kukkaruukkuja hyvällä valikoimalla. Bauhausia viskeltiin vahvalla syötöllä tärppeihin, ja sieltähän sitten bongattiin meille aivan täydelliset mustat perusruukut eri koossa useammallekin huonekasville. Vahva peukku kyllä Bauhausin ruukkuvalikoimalle, sillä yllättävän haastavaksi osoittautui bongailla ihan tavallisia ja konstailemattomia kukkaruukkuja, vaikka monissakin kaupoissa tätä ennen pyörittiin.

Sellaisia muutoksia meillä. On se vaan siistiä, kun kotona asioita tapahtuu, ja omasta jo niin rakkaasta kodista muovautuu hiljalleen ja askel askeleelta vielä enemmän oman näköinen. Projektiahan täällä riittäisi vaikka kuinka, mutta eipä sitä tarvitse hetkessä kaikkea toteuttaa. Onhan tässä nytkin se kolme ja puoli vuotta jaksettu näitäkin latailla, joten meneehän sitä helposti toinenkin mokoma, hah!

Kotoisaa loppuviikkoa! 😘

TSEKKAA MYÖS:
Mitä ollaan hankittu bebelle?

EDELLINEN JUTTUNI:
Vetääkö treeni aina jumiin? Mikä neuvoksi?

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

hyvinvointi perhe
Kommentit (0)