JUUSTOKAKKU-BROWNIE RESEPTI
Oi oi! Tämä juustokakku-brownie on yksi aikuisikäni vakkareista. Helppo, näyttävä ja suorastaan hävyttömän herkullinen. Taattu hitti kahvipöydässä, viikonlopun herkutteluissa tai vähän paremmissakin juhlatarjoiluissa!
Alkuperäinen resepti löytyy ylioppilaslahjaksi saamastani Patricia Lousadan Ihanasta Suklaakirjasta, mutta pikkuriikkisen pieniä muovauksia olen tähän käytännön sujuvuuden puolesta tehnyt. Suorat käännökset kupeista ja unsseista deseiksi ja grammoiksi menivät mielestäni hieman nöpönuukiksi, joten tässä oiotut määrät.
JUUSTOKAKKU-BROWNIE
(Lopussa vinkkaus gluteenittomaan versioon)
VUOAKSI KÄYVÄT:
- Neliomallinen 20cm vuoka (leivinpaperilla vuorattuna)
- Pyöreä irtopohjavuoka halkaisijaltaan 20-24cm (tarvittaessa leivinpaperilla vuorattu)
BROWNIEEN:
- 1dl (50g) kaakaojauhetta (leivontakaakao)
- 125g voita
- 2 kananmunaa
- 250g sokeria
- 1dl (60g) vehnäjauhoja
- 0,5tl leivinjauhetta
- 1tl vanilijasokeria
JUUSTOKAKKUMARMOROINTIIN:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 100g sokeria
- 30g vehnäjauhoja
- 1tl vaniljasokeria
- Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita mukaan kaakaojauhe
- Vatkaa munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen koko ajan vatkaten.
- Hämmennä muna-sokerivaahto suklaaseokseen, siivilöi päälle vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja kääntele joukkoon.
- Juustokakkuseosta varten vatkaa erillisessä kulhossa tuorejuusto, muna, vaniljasokeri ja sokeri sekaisin. Siivilöi päälle vehnäjauhot ja kääntele juustokakkuseoksen sekaan.
- Kaada 3/4 brownie-taikinasta (tarvittaessa leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan ja levitä päälle juustokakkuseos. Pudottele loput brownie-taikinasta lusikalla ja tee veitsellä pyörteitä tai sivuttaisia vetoja marmorimaisen pinnan luomiseksi.
- paista 180°C uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä. Tulitikulla kypsyyttä testatessa tikkuun kuuluu jäädä hieman ”mähmää” (ei kuitenkaan vetistä), sillä brownien kuuluu olla mehevä. Varo siis paistamasta brownieta liikaa.
- Jäähdytä brownie vuoassa, ja juustokakku-brownie onkin parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä ja vetäytyneenä, eli tämä on parempi tehdä edellisenä iltana valmiiksi.
Ja sitten vaan nautiskelemaan! 🍰
LISÄYS: Seuraajilta saatuja modausvinkkejä:
- Korvaa maustamaton tuorejuusto appelsiinituorejuustolla! Yes please!
- Gluteenittoman version voi tehdä korvaamalla vehnäjauhon esimerkikisi Kotimaista-merkin gluteenittomalla jauhoseoksella.
Eihän siinä muuta kuin lusikka viuhumaan, suut makeaksi ja läheisten naama mutruun. Tällä kyllä lähtee, ja saa olla melkoisen nirso kaveri, ettei tämä maistuisi! 😉
Mehevää viikonloppua!
TSEKKAA MYÖS:
Suklaa-mansikka naked cake -resepti
EDELLINEN JUTTUNI:
Säästimme ensiasunnon avulla lähes 10 000€ vuodessa
VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset
Sitten kun maustamattoman tuorejuuston tilalle pistää appelsiinituorejuustoa niin jummi jammi ku toimii!
OU MAI! Tätä pitää kyllä todellakin testata! Kiitos tästä vinkistä, koska mähän rakastan yhdistelmänä appelsiinisuklaata. Ohhh. 😍
Appelsiini tuorejuusto toimi kyllä 👌
Ite tein 20cm irtopohjavuokaan, ja tuntui kyllä että ei keskeltä kypsy ikinä. Tunnin pidin uunissa, ja silti jäi aika mutakakuksi. Mutta ei syömättä jäänyt siltikään 😂
Saisiko vielä sokerin määrän desilitroina, kun en omista keittiövaakaa ja matikkapää on niin hapertunut, että menee leipomukset pieleen jos alan itse Googlen kanssa muuntamaan… 😳
Hyvältä vaikuttaa. Täytyy kokeilla, kunhan herkkulakko loppuu. Onneksi pääsiäinen on ihan pian. 😋
250g sokeria = 3dl sokeria
100g sokeria = 1,2dl sokeria
https://www.unkulunkulu.net/leivontalaskuri/ Täällä nämä saa suoraan käännettyä päikseen ilman matikkapään vaivaamista. 😊