JUGURTTINEN PASTASALAATTI RESEPTI – Jämäruokapäivän ykkönen

Pastasalaattiaddiktio on täällä päässä todellinen! Koronakevään kokeilevasta keittiöstä jäi käteen rakkaus pastasalaatteihin, ja näitä on tullut pyöräytettyä useampaan otteeseen. Pastasalaatti on siitä oikein passeli, että syödessä lähtee oikeasti nälkä mutta kivan raikkaalla makumaailmalla. Mmmhh.

Lisäksi pastasalaattiin saa heitettyä näppärästi jos jonkinnäköistä täytettä aivan olan takaa soveltaen, eli aivan täydellinen ”mitä kaapista löytyy”-ruoka. Pastaa kun löytyy lähes aina kotoa, ja ruokaisuutta ja proteiinia saa heiteltyä sekaan kaapista yleensä jo löytyvästä tonnikalasta, säilykekanasta, kananmunista (keitettynä), leikkeleestä raejuustosta tai salaattijuustosta. You name it! Myös edellisen päivän pastaruuan ylijäämäpastat voi käyttää hyödyksi, mikäli tuli keiteltyä särvintä vähän turhankin reippaasti.

Tässä kuitenkin yksi meidän jämäruokapäivän toteutuksista reseptin muodossa, mutta sääntöjähän tässä ei tarvitse noudattaa, vaan enemmänkin nappailla inspistä omaan kokkisotailuun. Eli keittiössä suhisemaan vaan!

JUGURTTINEN PASTASALAATTI

(2-4 hengelle nälän mukaan)

 • 200g (täysjyvä)pastaa
 • 1/2-1  puska jääsalaattia
 • 2 purkkia tonnikalaa TAI 4 purkkia Lagom kanafilettä
 • 2 maustekurkkua
 • 1 punainen paprika
 • 200g minitomaatteja
 • muutama kesäsipuli varsineen
 • (puolikas avokado)
 • reilu desilitra paksua jugurttia (itsellä Milbona 2% Greek Yoghurt)
 • mausteeksi osa dippisekoitusta (itsellä Taffelin Sour Cream & Onion)
 1. Keitä pasta suolatussa vedessä lähes kypsäksi, ja huuhtele lävikössä kylmän veden alla, jotta pasta jäähtyy.
 2. Pastan kiehuessa pilko kasvikset ja heitä kulhoon tonnikalan/tonnikanan kanssa.
 3. Lisää lopuksi erikseen pienessä kulhossa pyöräytetty dippi ja sekoita. Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Voila! Valmista!

Vinkkinä: Voit käyttää kastikkeena myös kaupan valmiita jugurttimiksejä tai kermaviilidippiä. Kaikki soveltaminen sallitaan, ja tämä pätee myös täytteiden puolesta, eli mitä kaapista löytyy, niin sekaan vain. 😉 Aina ei tarvitse lähteä erikseen kauppaan hankkimaan ainesosia ja soveltamalla tulee paras!

Tulipa tässä sellainen mehusteleva toteutus mielenpäälle, että näin kesällä lohesta tehty ja tuoreella tillillä maustettu toteutus voisi olla aika ässä. Pitääpä ehkä laittaa sellainenkin kokeiluun!

Makoisaa 

TSEKKAA MYÖS:
Suolaiset perunavohvelit & lohitäyte

EDELLINEN JUTTUNI:
RV 35 – Lopun alun merkkejä, mutsisheimausta ja ikävää

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

treeni-ja-ravinto reseptit hiilihydraatit
Kommentit (0)