KAIKKI TYÖPAIKKANI – MITÄ OLEN TEHNYT ELÄÄKSENI?
Tahna, tuohi, rahnuli ja massi. Kilisevä, kahina, hillo ja pätäkkä. Rahalla on monta nimeä, ja seteliä yleensä napsahtaa sille, joka työnsä tekee. Tässä paljon on viime aikoina pyörineet työkuviot mielessä ihan siksi, että niiden parissa on tullut tehtyä melko isoja muutoksia sekä duunia on kyllä ollut (näin lievästi sanottuna) ihan riittämiin, hah! 😀
Ajattelin ottaa tähän väliin koostetta siitä, että mitäs kaikkea sitä on tullutkaan touhuttua vuosien varrella. Miten elätin itseni opiskelu- ja kilpaurheiluvuosinani, ja mitä kaikkea olenkaan tehnyt elämäni aikana rahnulin eteen, että leipä on saatu pöytään tai omat kulut katetuiksi?
KAIKKI TYÖPAIKKANI
Nuorempana tehdyt keikat
Jyväskylässä päädyin teininä kaverin kautta nuorten yrittäjyyspoppooseen, jossa organisoitiin narikoita tapahtumiin, hoidettiin puutarhoja, pätkittiin pensasmäntyjä, myytiin juomia tapahtumissa, suoritettiin inventaarioita ja mitä vain ”tilauksia” meille tupsahteli, ja markkinointiin itseämme ohjaajan kanssa koordinoidusti. Lisäksi naapurin taloakin olen ollut projektina maalaamassa, jolla olen tienannut rahoitusta ulkomaan kisareissuille.
Käytännössä olen siis tarttunut aina kaikkiin duuneihin ja keikkoihin, mitä on vaan ollut mahdollista paukuttaa. Urheiluseuran kanssa tuli myös tehtyä vaikka minkälaisia talkoohommia lahjapaketoinneista ja inventaarioista maskottihommiin ja ilmapallojen jakamiseen, jotta pennosia sai kokoon urheilukustannusten kattamiseen.
Valmentaja ja urheiluseura-aktiivi
Valmennushommat aloitin 15-vuotiaana, ja tämän jälkeen hommaa on tehty vuosien varrella eri muodoissa niin joukkue- ja yksilöurheilun puolella lapsista aikuisiin ja harrastajista kilpaurheilijoihin. Homma, josta olen tykännyt kuin hullu puurosta, ja vieläkin nautin siitä, että saan tehdä valmennushommia osana työnkuvaani.
Valmennushommien lisäksi urheiluseurassa tuli jo nuoresta pitäen toimittua erilaisissa vastuutehtävissä. Loin tyhjästä ja pidin yllä urheiluseuran nettisivuja, hoidin koko urheiluseuran seuravaatehankintoja sekä olin mukana järkkäilemässä yhdysvaltalaisvalmentajien vetämiä leirityksiä urheiluseuralle. Moninaista puuhaa!
Tiskaaja & blokkaaja
Tällä blokkaamisella tarkoitan siis tyhjien tuoppien (sekä lautasten) keräämistä ravintolasta, ja lisäksi tuli blokkaamisen ohessa myös vietettyä paljon aikaa keittiön puolella tiskikoneen ääressä täysi-ikäisyyden kilahtaessa mittariin. Tämä oli varsinkin kiireisinä päivinä oikeastaan aika kivaa hommaa, ja terassilla oli jotenkin tosi kiva painaa menemään huojuva tuoppitorni kädessä ihmismassan välissä puikkeloiden. Parasta on, kun tekemistä riittää ja saa kipittää vauhdilla! 😀
Hallivalvoja
Tampereen teknillisen yliopiston urheiluhallilla Tamppi Areenalla tuli vietettyä yliopistoaikoina monet illat ja viikonloput hallivalvojana tsekkaillen, että halli tuli avattua ja suljettua sekä hoidettua asiakaspalvelua liikuntapuolen osilta. Tämä oli ihan mukavaa hommaa varsinkin, kun koulu, sali sekä työ olivat samassa yhteydessä ja asustettiin ihan tässä yliopiston vieressä. 😀 Opiskelun ohessa tuli välillä tehtyä myös satunnaisia promokeikkoja sekä joitakin siivouskeikkojakin vuokrafirmojen kautta.
Paperitehtaan pituusleikkurilla
Yksi mun lemppariduuneista ikinä! Kolmivuoroduunia Raumalla valvoen ja pyörittäen paperitehtaan pituusleikkurin toimintaa, ja kesä jolloin opin juomaan kahvia, hah! Rauman UPM herättää kyllä huikeita muistoja, ja siellä vasta olikin mukavaa porukkaa töissä. Lisäksi työhaalareissa ja turvakengissä ahertaminen toimi itselleni hyvin, sillä diggailen myös ruumiillisestä työstä ja tuollakin joutui toisinaan pistämään ”kätensä likaiseksi”. Tykkäsin ihan todella lujaa!
Laskujen käsittelijä
Toinen kesä paperitehtaalla, ja miehen kanssa puolestaan vedettiin Mäntässä kesäduunia. Pääsin tutustumaan SAP-järjestelmän metkuihin ja näkemään paperitehtaan toimintaa toimihenkilöpuolelta. Enemmän kyllä silti nautin tuosta varsinaisen paperimiehen hommasta tehtaan puolella, vaikka täälläkin kyllä työkaverit vauhdittivat mukavasti päiviä.
Vaikuttajavastaava ja somekoordinointi
Vastasin elintarvikeyrityksessä vaikuttajayhteistyön käytännön pyörittämisestä sekä lopulta myös sosiaalisen median materiaalin luomisessa. Monipuolista hommaa, jossa tuli opittua paljon myös elintarvikealasta yleensäkin.
Yrittäjä
Alun perin tarkoitus toiminimen perustamisessa oli enemmänkin alkaa valmennushommiin, ja käytännössä osittain siitä pakosta, että halusin pystyä toteuttamaan kilpaurheilua mahdollisimman ammattimaisesti ilman ”kasista neljään” rajoitteita. Painopiste siirtyikin yllättävän nopeasti valmennuspuolelta blogin ja sosiaalisen median puolelle, kun se lähtikin vetämään panostuksen ja intohimon sytyttyä melkoisen hyvin, ja kaikkeen ei ollut resursseja kilpaurheilun sekä diplomityön kirjoittamisen yhteydessä. Toiminnasta tulikin ihan täysipäiväinen työ, ja valmistuttuani halusin ehdottomasti jatkaa yrittäjänä tällä toimialalla.
Tänä syksynä sitten tulikin tehtyä hieman laajennuksia ja perustettua osakeyhtiö toiminimen rinnalle sekä laajennettua toimintaa myös verkkovalmennusten puolelle. Tämä päätös on ollut ehkä paras ikinä, enkä voinut kuvitellakaan, kuinka antoisaa valmentaminen myös tässä muodossaan voisi olla!
Yrittäminen on vaan musta sairaan siistiä ja koukuttavaa! Onhan tämä välillä melkoisen kuormittavaa, sillä intohimon viedessä mennessään saattavan päivät venyä todella pitkiksi. Täytyy silti sanoa, että rakkaudesta lajiin, enkä vaihtaisi enää yrittämistä mihinkään muuhun, vaikka muutama vuosi takaperin en edes voinut kuvitellakaan yrittäjäksi ryhtymistä. Elämä sitten teki omat kepposensa ja ohjasi minut sattumien kautta tälle polulle, ja parista kuoppaisesta kiertotiestä huolimatta olen tästä kaikesta todella kiitollinen.
Multa on monesti kyselty, että meinaanko tehdä jossain vaiheessa vielä oman alan duunejani tuotantotalouden diplomi-insinöörinä, niin vastaus on, että koen omalla tavallani tekeväni niitä jo nyt. Valikoin jo opiskeluaikana kurssejani keskittyen mm. projektinhallintaan, palveluliiketoimintaan, puheviestintään ja markkinointiin sekä koen, että tuotantotalouden opit liiketoiminnassa ja yritysmaailmassa ovat koko ajan joko suoraan tai sovellettuina käytössäni koko ajan. Opiskelu kantaa hedelmää silloin, kun opittua tietoutta pääsee soveltamaan ja muovaamaan osaamiseksi siellä työelämän tai yrittäjyyden puolella.
Toki teollisuuden ja teknologian parissa suunnitelmissani ei ole työskennellä, joten luultavasti yrittäjäpuolella tulen jatkamaan aika pitkään. Se mitä tapahtuu tulevaisuudessa jääkin nähtäväksi, eikä ikinä pidä sanoa ”ei ikinä”. 😉
Tomeraa torstaita!
KURKKAA MYÖS:
Kuinka ison osan työ muodostaa sinusta?
7 x Huvittavia muistoja lapsuudesta!
EDELLINEN JUTTUNI:
Miksi leipää ja margariinia ei saisi nykyään syödä?
♥ SEURAA MINUA ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram