Vastauksia osa 1
Olipa kiva vastailla teidän kysymyksiin ja palata takaisin sinne onnelliseen odotusaikaan ja jännittäviin aikoihin ennen synnytystä. Sain paljon kysymyksiä, joten jaoin ne kahteen osaan. Tässä tulee puolet vastauksista ja myöhemmin loput.
1. Kuinka usein treenaat? Ja minkälaisia treenejä teet? Olet todella hyvässä kunnossa ja palauduit nopeasti synnytyksen jälkeen omiin mittoihisi. Miten tämä onnistu nin pian?
2. kuntoiletko omalla kuntosalilla vai käytkö jossakin yleisessä, onko Robin mukana lastenhoitajan kanssa salilla vai onko se sulle täysin ”omaa aikaa”.
– Kuntoilen omalla kuntosalilla. Haluan pitää sen ajan täysin omana aikana. Teen nopeita ja tehokkaita treenejä ja keskityn täysillä siihen mitä teen.
3. Miten synnytys meni, jännittikö sinua paljon ja mitä ajattelit synnytyksestä ennen sitä? Imetitkö Robinia ja mitä ajattelit imetyksestä? Miten Robinin saaminen ja tuleminen äidiksi on muuttanut sinua henkisesti?
– Synnytys meni kaikin puolin hyvin. Jännitin varmasti eniten sitä, että millainen se kipu tulee olemaan. Joinakin päivinä synnyttäminen vähän pelotti, mutta yritin helpottaa omaa oloani miettimällä sen niin, että se on luonnollinen tapahtuma, mistä selviää päivittäin niin moni muukin. Imetin muutaman kuukauden. Etukäteen oikeastaan huvitti miten iso numero imetyksestä tehdään Suomessa. Ajattelin, että imetän jos se onnistuu ja jos ei, niin en aio ottaa siitä turhia paineita. Äidiksi tuleminen on kasvattanut ja opettanut ajattelemaan vähemmän itsekkäästi.
4. Oletko aina tiennyt haluavasi äidiksi?
– Kyllä
5. Hei! Oot ihan mieletön esikuva kera upean kropan:) kysyisin näin kolme lasta pyöräyttäneenä mitkä vatsaliikkeet tehoaa eniten ihan alavatsaan? Kun ylimmät vatsalihakset alkaa näkyä ,haluisin siitä navan altakin timmiksi:) mitä suosittelet?
– Kiitos 🙂 Itse tein paljon liikkeitä syville vatsalihaksille, mitkä auttoivat litistämään vatsaa. Lankkupitoja ja pelkkiä hengitysharjoituksia, millä löysin syvät vatsalihakset. Alavatsaa voi treenata esimerkiksi jalkojen nostoilla selinmakuulta. Alavatsan kohdalla usein kyse on enemmän siitä, että rasvaa pitäisi pudottaa, että ne lihakset tulisivat näkyviin.
6. Hi, i would like to ask you if, during the pregnancy, you werent afraid that you will do something bad to baby. I mean are there any risks? And also one other thing… You looked so awesome very soon after giving birth. How you did it?
– At first I was afraid because everything was new. I read a lot and talked with my doctor. That helped me to relax a little bit. I think the most important thing is what I’ve done before getting pregnant. Of course one important thing was that I exercised throughout the whole pregnancy and ate healthy food.
7. Tuliko sinulle raskauden aikana supisteluperiodeja, jotka esti liikkumisen ja millä tavalla kuntoilit viimeisellä kolmanneksella?
– Ei tullut. Loppuraskaudesta toivoin, että olisi supistellut, että tietäisin miltä se tuntuu 🙂 Urheilin rauhallisesti koko raskauden ajan, mutta viimeisellä kolmanneksella tein enimmäkseen kävelylenkkejä tai pyöräilin matalalla sykkeellä. Lisäksi tein personal trainerini kanssa harjoituksia, mitkä vahvistavat syviä lihaksia.
8. Hello, Minttu! Did you have any problems with your belly skin after giving birth, and if you did, how did you cope with them?
– I didn’t have any problems. I took care of the belly skin very early on. I used Bio Oil every morning and night.
9. Haittoitko sinua raskauden aikana miltä näytit, montako painoit vai etkö välittänyt niistä ollenkaan?
– Alkuun toivoin, että näkyispä maha jo kunnolla. Loppuraskaudesta vähän nauratti miten iso mahani oli, mutta olin ylpeä joka sentistä <3 Tietenkin välillä ahdisti se, että kroppa muuttuu, mutta sille oli maailman paras selitys.
10. Moikka! Kolmen lapsen äitinä kyselisin vatsalihaksista. Nuorin on nyt 4kk. Olen liikkunut nyt 2kk suht kevyesti mutta haluisin nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada raskaudesta jääneet kilot pois! Miten itse aloitit vatsan harjoittamisen? Olen ymmärtänyt ettei suoria lihaksia saisi treenata. Olisiko antaa jotain hyviä vinkkejä syviin lihaksiin, mitkä eivät kuormittaisi suoria kauheasti. Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla. Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja perheellesi!
– Itse aloitin harjoittelun kevyesti. Kävin muutaman kerran viikossa lenkillä. Hölkkäsin ja välillä kävelin. Lenkin jälkeen tein lankkupitoja herätelläkseni vatsalihaksia. Ruokavaliolla on iso merkitys jos haluaa pudottaa painoa. Itse keskityin alkuun enemmän siihen, että ruokavalioni oli kunnossa ja urheilin jaksamisen mukaan. Hyvää syksyn jatkoa teidän perheelle!
11. Kiinnostaisi tietää, harrastatko muuta urheilua kuin salitreeniä? Millaisiin osioihin olet jakanut salitreenit?
– Käyn juoksemassa salitreenien lisäksi. Teen ylä- ja alakropan eri päivinä. Välillä teen kiertoharjoitteluna koko kropan kerralla.
Hieno juttu kun olet palautunut niin nopeaa ja sulla on kyllä mahtava kroppa. Ikävä kuitenkin että sanot että imetyksestä tehdään suuri haloo suomessa,kun kuitenkin suomessa imetysluvut ovat huonot ja imetys loppuu liian aikaisin. Olen lukenut blogiasi ja kiinnität itse huomioita ravintoosi todella paljon, mutta et sitten kuitenkaan pitänyt tärkeänä tarjota vauvallesi parasta superfoodia vaan siirsit korvikkeille jotka eivät todellakaan ole puhdasta ruokaa vaan hyvin prosessoituja.
Hyvä kuitenkin että imetit edes hetken,sekin on tärkeää.
Thank you sharing! You are very inspirational.