Minttu Virtanen
Minttu Virtanen

Tatuoinnin poisto

Oikeeta olkapäätäni on tähän asti ”koristanut” 14-vuotiaana hetken mielijohteesta otettu tatuointi. Tatuoinnilla ei ole mitään tarkoitusta. Teini Minttu teki niin kuin itse halusi. Varsinkin jos jotain kiellettiin, tein päinvastoin. Olisinpa uskonut edesmenneen, viisaan äitini sanoja, että sä tulet katumaan tota hirveetä tatuointia 🙂

Ennen käsittelyä
Ennen käsittelyä

Onneksi tänä päivänä on tehokkaita ja turvallisia tapoja poistaa tatuointi. Peitekuvaa en edes harkinnut, koska tatuointi ei sovi omaan kroppaani. Kävin 10 vuotta sitten poistattamassa tatuointiani eri menetelmällä. Väri vaaleni hieman. Käsittelykertoja olisi tarvinut noin 10, että tatuointi olisi kokonaan hävinnyt. Mietin silloin, että en jaksa käydä niin montaa kertaa poistattamassa tatuointia. Olkoon siinä, mutta sinä päivänä kun puen hääpuvun päälleni, tatuointia ei enää ole!

Tatuointiani poistettiin R20 -menetelmällä. R20 -toimenpide on uusi, lääkärien kiittelemä tapa poistaa tatuointi. Tämä moderni toimenpide mahdollistaa musteen poiston ihosta perinteistä nopeammin. Nyt kuva on mahdollista häivyttää ihosta vain parissa kuukaudessa laserkäsittelyillä, joita voidaan antaa neljästi peräkkäin pitämällä vain 20 minuutin tauko välissä.

Tatuointini on pieni, joten yksi laserkäsittely kesti vain noin minuutin ajan. Iholle puhallettiin ennen käsittelyä ja sen aikana kylmää ilmaa Kryo-laitteella. Laite puhaltaa jopa -30 asteista ilmaa hoidettavalle alueelle vähentäen hoitoon liittyvää pistelyä. Käsittelyn aikana tuntuikin enemmän pistelyä kuin kipua.

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen.
Ensimmäisen käsittelyn jälkeen.
Toisen käsittelyn jälkeen.
Toisen käsittelyn jälkeen.
Kolmannen käsittelyn jälkeen.
Kolmannen käsittelyn jälkeen.
Viimeisen, neljännen käsittelyn jälkeen. Tatuointi rasvattiin Bebanthenilla ja peitettiin sideharsolla.
Viimeisen, neljännen käsittelyn jälkeen. Tatuointi rasvattiin Bebanthenilla ja peitettiin sideharsolla.

Tatuointia käsiteltiin siis yhdellä käyntikerralla neljä kertaa. Väriä poistuu tehokkaasti 2 kuukauden ajan, minkä jälkeen laser käsittely voidaan tarvittaessa tehdä uudestaan.

Kommentit (32)

 1. K

  Mahtia, että tässäkin asiassa mennään eteenpäin! Itselläni on myös tatuointi jota vihaan, ja jonka teininä otin. Se on onneksi pieni, ja tämän vuoden puolella olisi tarkoituksena aloittaa poisto-operaatio. Itselläni sama kriteeri, hääpuvussani en halua olla tatuoinnin kanssa 😉 Omani ei vain yksinkertaisesti astu enää tyyliini. Olen valmis kärsimään kivun ja hinnan, itsehän sitä tatuoinnin muinnoin halusi 🙂 Voin sitten tulevaisuudessa varoitella lapsia, että älä nyt ainakaan näin tee.. 😉

  Kiva, kun kirjoitit tästä. Minusta kommentit ”tyhmä poistaa tatuointi, kun kerta joskus on ottanut” tai ”no kannattiko ottaa” ovat niin turhia… No ei kannattanut, eikö se liene kysymättäkin selvää. Ajatukset muuttuu, tyyli muuttuu, ikää tulee lisää. Eikös nämä ole kaikkien henkilökohtaisia juttuja, on typeryyttä kommentoida tyylillä ”olisiko kannattanut jättää väliin”. Kaikesta oppii. Niin tästäkin. Näihin kommentteihin tekisi mieli vain vastata, että keksi jotain uutta.. 😀

  • minttuvirtanen

   Onneksi on hyviä ja turvallisia keinoja saada tatuoinnit pois 🙂 Virheistä oppii ja osataan ainakin omia lapsiamme neuvoa. Tsemppiä tatuoinnin poistoon!

 2. Merja

  Itselläni on ”neitsyt- iho”, eli ei VIELÄ ole tatuointia. Mutta aion kyllä hankkia ensimmäisen, kun saan vain raavittua valuuttaa tarpeeksi.
  Se tulee olemaan muisto- tatuointi edesmenneelle parhaalle ystävälleni (miespuolinen) joka lähti oman käden kautta.. :/ Tiedän jo suunnilleen et mimmonen siitä tulee. Ainakin se on yksivärinen, that’s for sure!!

 3. Anne

  Hei,
  Mielenkiintoista ja erittäin rohkea veto kertoa ristiriitaisia tunteita herättävästä asiasta. Mietitkö koskaan, että tatuoinnin poistaminen Sveitsissä olisi vaihtoehto Sinulle? Olen asunut Sveitsissä kauan ja terveydenhoito on ensiluokkaista, tosin pakolliset sairasvakuutukset pitää olla ensin kunnossa. Täällä ei terveydenhoitomaksua suoriteta verojen muodossa, vaan kaikilla on oltava perustason sairas- ja tapaturmavakuutus, jonka tasoa voi halutessaan ja jos oman varallisuuden mukaan korottaa maksamalla suuremman kuukausimaksun, joka on tosin aika korkea.

 4. Ida

  Pystytkö laittamaan kuvia miten tatuointi on hävinnyt kehosta, kiinnostaa tietää jos itse poistattaisi samalla tekniikalla 🙂 ?

 5. Jannina Koskinen

  Hei Minttu!

  Onko tatuointisi jo häipynyt kokonaan? Haluaisin kauheasti nähdä millainen tulos tuosta hoidosta tulee!

  Kiitos ja ihanaa kevättä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *