Minttu Virtanen
Minttu Virtanen

Lapsen kuva nettiin?

Olen saanut paljon pyyntöjä teiltä lukijoilta jossa toivotte että julkaisen kuvan pienokaisestamme. Pakko tunnustaa, että asia mietityttää minua todella paljon.

Sosiaalinen media on nykypäivää, mutta en ole ollenkaan vakuuttunut kannattaako siellä julkaista lapseni kuvia. Olen tullut varovaiseksi monestakin syystä. Erityisesti sen takia että omia kuviani löytyy mitä ihmeellisimmiltä sivuilta toisten ihmisten nimissä. En ole koskaan antanut lupaa kuvien julkaisuun. Olen myös huomannut että verkkoon kerran ladattuja kuvia ei välttämättä saa koskaan pois.

Osa vanhemmista jakaa lapsistaan kaiken kylpyhetkiä myöden. Mielestäni lapsella on oikeus päättää itse omasta näkyvyydestään verkossa. Verkosta löytyvät kuvat voivat myöhemmin tuntua lapsesta nololta tai pahimmassa tapauksessa ne joutuvat ns. vääriin käsiin.

On tietenkin ymmärrettävää, että jokainen rakastava vanhempi on ylpeä lapsestaan ja hellyyttäviä kuvia on luonnollista jakaa muidenkin nähtäville.

Omalla kohdallani tiedän, että lapseni kuva tulee jossakin kohtaa julkisuuteen, halusin tai en. Annetaan sen päivän kuitenkin vielä toistaiseksi odottaa itseään. Pienokaisen kylpyhetket tulevat kuitenkin aina pysymään perheen omassa albumissa.

Kommentit (24)

 1. Nanna

  Itse en koskaan julkaisisi poikani kuvaa missään.Haluan suojella lastani.Lisäksi hänellä oikeus tähän valintaan itse,kun on riittävän ikäinen.

 2. Suski

  Täysin samaa mieltä, hyvä päätös 🙂

 3. Pirkko Pitkänen

  Olet ihan oikeassa ja toimit perheesi edun mukaisesti. Nauti yksityisyydestä niin kauan kuin voit. Kiinnostus teidän perheen tekemisiin on toisaalta ymmärettävää, mutta te teette päätökset mitä haluatte tuoda julkisuuteen omasta tahdostanne. Nautinnollista vauvaelämää teille vanhemmille!

 4. Bruce

  Täysin oma päätös vanhemmille, täysin. Mutta jos katsot esim. Shakiraa, joka julkaisi heti kuvat lapsiensa syntymän jälkeen, lehdistö ei jahtaa
  heitä vaan saadakseen ensi kuvat lapsista.

  Kaikkea hyvää, nauttikkaa rikastuneesta elämästänne pikku miehen kanssa 🙂

Kommentoi »

Comments are closed