Minttu Virtanen
Minttu Virtanen

Feeding time

Olen tarkka omasta ruokavaliostani. Haluan syödä ainoastaan laadukasta, ravitsevaa ja monipuolista ruokaa. Valmistan ruokani itse, että tiedän mitä suuhuni laitan. Kiinnitän entistä enemmän huomiota siihen, että syön monipuolisesti.

Aikaisemmin tein samaa tonnikalasalaattia viikon putkeen, koska se oli hyvää ja helppo ja nopea valmistaa. Nykyään haluan kokeilla uusia juttuja ja tilasin jopa keittokirjan. Ehkä musta on sittenki tulossa se pullantuoksuinen äiti 🙂

Robinin ruokailu on vielä omaani tärkeämpää. Hän syö aina itsetehtyä, monipuolista ruokaa. Suunnittelen aina viikon ruoat valmiiksi ja jokaiselle päivälle on jotain erilaista. Uskon, että on hyvä totuttaa pienestä pitäen eri makuihin ja koostumuksiin. Vaihtelevalla ruokavaliolla vältymme myöhemmin nirsoilulta ruoan suhteen. Näin toivon ainakin. Haluan opettaa lapseni terveelliseen ruokavalioon pienestä pitäen.

Robinin hoitaja on ihan mielettömän hyvä kokki ja löytää koko ajan uusia reseptejä, mitä voimme kokeilla. Olen saanut paljon inspiraatiota Annabel Karmelin kirjasta, Baby and Toddler Meal Planner. Voin todella suositella kirjaa jos aihe on ajankohtainen. Kirjassa on mahtavien reseptien lisäksi vinkkejä miten suunnittelet etukäteen ateriat ja säästät aikaa. Kirjassa on hyviä vinkkejä myös odottaville äideille.

Tässä muutama esimerkki Robinin herkullisista resepteistä.

image

image

image

image

I am very strict with my diet. I only want to eat high quality, nutritional and varied food. I want to cook myself, because that way I know for sure what I am putting in my mouth. I pay extra attention to making sure my diet is wide ranging.

I used to make the same tuna salad all week just because it tasted good and was quick and easy to prepare. Now I want to try new things and I even ordered a cook book. Maybe I will become that mother whose house smells of freshly baked cakes after all 🙂

Robin’s diet is even more important than my own. He always eats homemade and varied food. I always plan his dinners for the coming week in advance to make sure there is something different every day. I believe it is good to introduce them to different tastes and textures from a very early age. With a varied diet we’ll avoid fussiness over food later on. At least I hope so. I want to accustom my child to a healthy diet very early on.

Robin’s nanny is a great cook and always finds new recipes that we can try. I’ve received a lot of inspiration from the book Baby and Toddler Meal Planner by Annabel Karmel. I really recommend this book if the topic is at all relevant to you. Apart from great recipes this book also has tips on how to plan the meals in advance to save time.

Here are a few examples on delicious recipes for Robin.

Kommentit (19)

 1. mammamiia

  Mulla on samanikäinen tytär, ku Robin. Syntyi myös tammikuussa ja olemme pyrkineet syöttämään myös hänelle alusta saakka itsetehtyä terveellistä ruokaa. Esikoinen söi paljon myös purkkeja, kun ei ollu ihan terve ja aika vaikea lapsi, mutta nykyään ei nirsoile koskaan ja kaikki vihannekset jne maistuu! Lempparia on parsakaali.

  Myös tää pienempi neito näyttää menevän samaa kaavaa, ku sisko ja vihannekset maistuu. Onneksi! Ite en oo syöny mitää vihanneksia lukuunottamatta kurkkua ja tomaattia, ku vasta aikuisena. Luulen, että suurin tekijä on henkilökohtanen makuaisti ei ehkä niinkään se että mitä syöttää.. ku mää sain kans paljo vihanneksia lapsena,mut en vaa tykänny.
  Sitä vaan sanon, et jos käy niin että myöhemmin Robin ei tykkää vihanneksista niin ei kannata ottaa stressiä, et välttämättä olis voinu tehdä mitään toisin. Vaikka noi reseptit kyl kuulosti niin herkullisilta, että en usko että niin käy. 😉

  Sulla on kiva ja maanläheinen blogi! 🙂

 2. marsu

  Ihana kaunis Minttu! Kiitos kun jaksat kirjoittaa elämästänne. Olen ollut suuri Kimi-Fani ja upeaa että raotat meille ”taviksille” vähän teidän elämäänne =) Onnea ja menestystä teille!

 3. Leena

  Kirjoitit jossain blogissa juovasi aamuisin pahanmakuista vihermehua/vihersmoothieta, vaikka se maistuu pahalta, mutta se tekee kropalle hyvää. Mitä tämä mehu/smoothie pitää sisällään?

 4. Perhepäivähoitaja äiti

  Hei Minttu,
  ihanat reseptit! Olet hieno esimerkki nuoresta äidistä joka tekee ruokaa lapselleen ja perheelle. Se on iso, hieno arvovalinta. Niin paljon on nuoria perheitä joissa ei edes opetella laittamaan ruokaa, vaikka perheeseen tulee lapsi. Se on niin surullista. Ruoka ja ruokailuhetket kun ovat niin paljon muutakin kun mahan täytettä.
  Toivottavasti pidät ”tätä lippua korkealla” ja puhut kotiruuan, ruokahetkien ja kaiken sen hyvän puolesta mitä siihen sisältyy, terveydestä kulttuuriperintöön.
  Kaikkea hyvää teille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *