Minttu Virtanen
Minttu Virtanen

A smile is the prettiest thing you can wear

Osallistuin Janni Hussin ja Lotta Hintsan nuorille naisille suunnattuun Girl like me -kampanjaan ja sain siitä idean tähän postaukseen. Kyseessähän ei ollut mikään meikittömyys- vaan hymyhaaste. Se, että uskaltaa hymyillä aidosti sydämensä pohjasta. Oma aamunaamani jää vastaisuudessakin sosiaalisen median ulkopuolelle.

Minttu

Tytöt ovat hienolla asialla ja siksi osallistuin. Liputan aina luonnollisuuden puolesta, vaikka itsestäänhuolehtimisessa ja laittautumisessa ei todellakaan ole mitään väärää. Mielestäni se, että esimerkiksi värjää hiuksiaan ei ole pois luonnonkauneudesta. Nämä ovat makuasioita, mistä voi vääntää loputtomiin.Kauneus on katsojan silmässä ja makunsa kullakin.

Se hieman nykymaailmassa hirvittää, että on ihan normaalia käydä kahvitunnilla laittamassa botoxia ja sen käyttö aloitetaan yhä nuorempana. Se on tietenkin jokaisen oma asia, mitä keholleen tekee, enkä lähde tuomitsemaan tässä ketään mistään.

Itse olen tyytyväinen juuri tällaisena kuin olen.

Aion opettaa myös pojalleni samoja arvoja. Haluan opettaa hänet rakastamaan itseään ja arvostamaan läheisiään juuri sellaisena kuin on. Haluan myös opettaa hänelle, ettei muiden ihmisten mielipiteillä ole mitään väliä. Vain heikko ja huonosti voiva ihminen alentuu haukkumaan toista.

Internetissä on helppo arvostella anonyyminä toisia ihmisiä, mutta en ymmärrä miten siihen pisteeseen ajautuu. Nämä arvostelijat olen oppinut jättämään omaan arvoonsa.

Pidän huolta ulkonäöstäni ja tykkään myös laittautua, mutta voin hyvin liikkua ihmisten ilmoilla vähemmän laittautuneenakin. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän muiden mielipiteet ulkonäöstäni kiinnostaa. Olen itse onnellinen omassa kehossani ja se on tärkeintä.

Minttu
photo Minka Alanen
MUA Katja Arolinna

Käytän ripsienpidennyksiä, jotta aamuni olisivat nopeampia. Värjään kulmakarvojani, mitkä olisivat muuten lähestulkoon näkymättömät. Värjään myös hiuksiani, koska viihdyn paremmin tummempi hiuksisena. Ei tässä kumminkaan ihan luonnonoikkuja olla.

Se on fakta, että ennen kuin oppii rakastamaan itseään, ei voi rakastaa ketään toista. Rakastakaa siis itseänne ja hymyilkää sydämenne kyllyydestä. Hymy on ihan varmasti se kaunein asuste:)

I got the idea for this post after taking part in Janni Hussi’s and Lotta Hintsa’s “Girl like me”-campaign for young women.  It wasn’t a no makeup challenge but a smile challenge and to have the courage to really smile from the bottom of your heart. My own morning face will continue to stay away from the social media.

The girls were doing a great thing and this is why I took part. I always applaude  a natural look, even though there is nothing wrong with taking care of yourself and making yourself pretty. For example I don’t think that colouring you hair is taking away your natural beauty. These are issues of taste and could be discussed indefinitely. We all have different taste and opinions when it comes to beauty.  One thing that I find horrendous is that these days it is completely normal to go and have botox done on your coffee break and the people doing this are getting younger and younger. I don’t mean to be judgmental as it is everybody’s own business what they do.

Me, I am happy with myself just the way I am.

I am also going to teach my son the same values. I want to teach him to love himself and to appreciate the ones close to him just the way they are. I also want to teach him that it doesn’t matter what other people think. Only a weak and unwell person lowers himself to bad-mouth others.

On the internet it is easy to criticize others anonymously, but I don’t understand what makes someone do that. This type on criticism I’ve decided to ignore completely.

I look after my looks and I enjoy making myself pretty, but I don’t have a problem going out with less make up. The older I get, the less I care about what other people think of my looks. I am happy with myself and in my own body and that is the most important thing.

I have eyelash extensions to make my mornings quicker. I dye my otherwise nearly invisible eyebrows. I also dye my hair because I prefer being a bit darker.  So it is not as if I’m a “natural freak” or anything.

It is true what they say, that you can’t love anybody else before you learn to love yourself. So love yourselves and smile from the bottom of your hearts. A smile is definitely the prettiest accessory you can have.

Kommentit (32)

 1. kristiina

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta!:) On ihanaa että elät terveellä maalaisjärjellä!! Sillä tuntuu että se on katoava ilmiö.Hymy on hyvä asia eikä maksa mitään mutta voi pelastaa saajan päivän!! <3

 2. Dori

  Oikein hyvää nimipäivää Robinille! 🙂 🙂 <3

 3. Jules

  Thank you for this post. I like your attitude toward loving ourselves and our family as they naturally are. You are beautiful Mintu.

  • minttuvirtanen

   Thank you!:)

 4. Sportygirl78

  Aivan ihana kirjoitus tämäkin! Sinulla on todella hienoja ajatuksia. On iso ilo lukea blogiasi. Upea tuo kuvakin sinusta, niin kuin kaikki kuvat. Ihailen sinua <3

  • minttuvirtanen

   Kiitos kauniista sanoistasi ja mukavaa, että seuraat blogiani:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *