Blogin takana

Maria (is) Strong

Hei ja mukava, että tulit lukemaan blogiani!

Blogissani haluan jakaa vertaistukea sinulle, joka olet saanut diagnoosiin MS-tautiin tai muuhun elämää mullistavaan sairauteen. Haluan myös jakaa tietoutta MS-taudista. MS-tautia sairastaa suomessa yli 9000 ihmistä ja monet sen näkymättömät oireet ovat toimintakykyä ja elämänlaatua alentavia.

Blogin takana

Olen 38-vuotias ”Maria”. Englantilaisen miehen vaimo, kahden lapsen äiti, englanninkääpiöterrierin omistaja ja myös nainen, jolla on MS-tauti.

Minulla diagnosoitiin vuoden 2017 toukokuun lopussa krooninen sairaus, johon ei ole parannusta. Tuo sairaus on nimeltään Multippeliskleroosi, MS-tauti ja tuttavallisemmin Mäsä.

Oireita minulla oli ollut jo useita kuukausi, ehkä vuosia ennen diagnoosia. Ne oireet olin aina laittanut ruuhkavuosien ja ikäni piikkiin. Nyt olen kulkenut matkaani MS-taudin kanssa yli 2 vuotta ja olen blogiin dokumentoinut matkani alkumetreistä lähtien.

Pysäyttävä sairaus

Sairaus on näiden kahden vuoden aikana ollut erittäin aktiivinen. Olen kokeillut jo neljää sairautta hidastavaa lääkettä. Kaksi olen joutunut lopettaa, koska sairaus ei ole pysynyt taka-alalla remissiossa. Yhden joudun lopettamaan nousevien maksa-arvojen vuoksi.

Sairuas on pysäyttänyt minua ja minun elämääni monella tapaa. Se on tuonut taloudellista epävarmuutta. Toimintakykyni on ajoittain erittäin rajoittunut. Välillä kävelyn kaverina minulla on käytössä kepistä rollaattoriin. Joinakin päivinä en pääse pois kotoa.

Onni onnettomuudessa

MS-tautiin sairastuminen on kuitenkin ollut monella tapaa onni onnettomuudessa. Se pysäytti ja laittoin pohtimaan, mitä oikeastaan elämältäni haluan. Vastaus on selkiytynyt kuukausien saatossa: voimavaroja säästävä elämä. Juuri tämän vuoksi kiinnostuin stressin hallinnasta, hetkessä elämisestä ja minimalismista.

Miksi lukea blogia?

Toivon, että blogista välittyy toivo siitä, että kaikesta, mitä elämä tuo eteen, selvitään. Tavalla tai toisella. Enemmin tai myöhemmin.

Kysymyksiä? Vertaistukea?

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostini kautta:

mariastrong517@gmail.com