Maria is Strong
Maria is Strong

Blogin takana

Hei,

Olen 37-vuotias ”Maria”. Englantilaisen miehen vaimo, kahden lapsen äiti, englanninkääpiöterrierin omistaja ja nainen, jolla on MS-tauti.

Minulla diagnosoitiin vuoden 2017 toukokuun lopussa MS-tauti. Oireita minulla oli ollut jo useita kuukausi, ehkä vuosia. Ne oireet olin aina laittanut ruuhkavuosien ja ikäni piikkiin. Diagnoosia edeltävänä viikkoina jalkojen ihosta lähti tunto ja kävelymatkani lyheni kymmeneen metriin. Kahden päivän yhteispäivystyksessä istumisen ja 3 magneettikuvauksen jälkeen minulle annettiin vahva epäilys MS-taudista. Selkäydinnäyte ja viikko myöhemmin diagnoosi vahvistui. Minulla on MS, multippeliskleroosi, pesäkekovettumatauti. Sairaus, joka on etenevä ja johon ei ole parannusta.

Pysäyttävä sairaus

Sairaus oli varsin aktiivinen tai voisi sanoa aika aggressiivinen ensimmäisen vuoden aikana. Kävelyn kaverina käytössä oli kepistä rollaattoriin. MS-tautiin sairastumienn on kuitenkin ollut monella tapaa onni onnettomuudessa. Se pysäytti ja laittoin pohtimaan, mitä oikeastaan elämältäni haluan. Vastaus on selkiytynyt kuukausien saatossa: voimavaroja säästävä elämä. Juuri tämän vuoksi kiinnostuin stressin hallinnasta, hetkessä elämisestä ja minimalismista.

Tukea muille

Olen kirjoittanut blogia diagnoosista lähtien. Se on aluksi ollut paikka, missä olen saanut omia ajatuksia kokoon vaikean asian kanssa. MS-tauti on tuonut haasteita kaikille elämänalueille ja jaksamiseen. Blogista on tullut paikka, jonka kautta toivon pystyväni auttavani muita haastavissa ja muuttuneissa elämäntilanteissa. Toivon, että blogista välittyy toivo siitä, että kaikesta, mitä elämä tuo eteen, selvitään. Tavalla tai toisella. Enemmin tai myöhemmin.