Terveellisiä herkkuja: lehtikaalisipsejä ja avokado-suklaamoussea
Joo, mä tiedän, mä tuun jälkijunassa…
Muut on puhunu lehtikaalisipseistä ja suklaa-avkadomoussesta jo ainakin pari vuotta, mutta mä testasin niitä vasta nyt. Jos joku sattuu olemaan yhtä urpo kuin mä, niin tässä teille reseptit. Nää oli nimittäin oikeesti hyviä ja astetta terveellisempiä herkkuja. 🙂
Lehtikaalisipsit
Näistä tulee pellillinen, joka me popsittiin ihan kevyesti kahdestaan:
- 200 g lehtikaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- mausteita oman maun mukaan (me laitettiin ripaus suolaa, ripaus pippuria, sekä ripaus chilipaprikajauhetta, sekä puristettiin puolikaan sitruunan mehut)
Pese ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti. Revi kaalista muutaman sentin mittaisia paloja (kutistuvat uunissa). Laita kaalit kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, sekä mausteet.
Asettele kaalit uuninpellille leivinpaperin päälle mahdollisimman väljästi. Paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele lehtiä puolivälissä.
Rapsakka herkku, joka yllätti positiivisesti!
Avokado-suklaamousse
Tästä tulee pari annosta:
- 2 keskikokoista, kypsää avokadoa
- 2 rkl hunajaa
- 1 dl mantelimaitoa
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta / raakakaakojauhetta
Sitten ei muuta kuin blenderiin tai sauvasekoittimella sekaisin.
Samettisen pehmeä herkku!
Suut makiaksi! 😉
Terkuin, Kirsi
Kyllä, täällä myös urpo joka ei ole vielä ehtinyt kyseisiä herkkuja kokeilemaan, vaikkakin olen myös monen kuullut kehuvan! Täytyy korjata asia pikimmiten! Ainakin lehtikaali huomiselle ostoslistalle!:)
Jee, en ole ainoa siis! 🙂 Noissa molemmissa on ihan parasta se, että ne on niin helppoja ja nopeita tehdä! 🙂