Lauantai-illan purtavaa
Helmikuun reseptit
Moikka ja hyvää laskiaista!
Tässä teille muutama viime aikoina testaamaani reseptiä. Tarjolla on hieman terveellisempi versio pitsasta, laskiaiseen kuuluvat blinit, sekä valloittava bataattisalaatti!
Pitsaa kesäkurpitsapohjalla
Tästä reseptistä tulee noin uunipellillinen.
Nam! |
Pohja:
1 muna
1 kesäkurpitsa raastettuna kuorineen
50 g täysjyvävehnäjauhoja
mustapippuria, ja yrttimausteita maun mukaan
Täyte:
Oman maun mukaan esim. kasviksia, katkarapuja, tonnikalaa, jne.
Itse tein seuraavanlaisen täytteen:
2 rkl tomaattipyrettä
1 punainen paprika
fetajuustoa
oliiveja
pizzamaustetta
juustoraastetta
Nautiskele raikkaan salaatin kera! |
Lämmitä uuni 180°C. Sekoita muna ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi ympyräksi. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota pohja uunista pois. Käännä se toisinpäin ja paista vielä 10 minuuttia. Ota pohja uunista pois, lisää täytteet ja laita uuniin noin 15 minuutiksi. Ja sitten vain nautiskelemaan!
Reseptin bongasin täältä.
Rahkablinit
Laskiainen on blinien aikaa. Seuraava resepti on nopea, helppo ja maukas! Blinejä syntyy tästä määrästä noin 20 kpl
Blinit odottavat herkuttelijoita. |
2 dl vehnäjauhoja + 1 dl tattarijauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 muna
1 prk (250 g) maustamatonta maitorahkaa
2,5 dl maitoa
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa haluamasi lisäkkeet. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettuja. Paistamisessa käytin oivariinia. Tarjoa suolaisten lisäkkeiden kera.
Ja muutamat täytteet. |
Lisukkeina meillä oli mäti-smetana-sipulisekoitusta, sienisalaattia, katkarapumoussea, kylmäsavulohimoussea, sekä hunajaisia smetana-suolakurkkuja.
Reseptin löysin Valion sivuilta.
Bataatti-halloumisalaatti
Tässä loistavan salaatin resepti. Tällä syntyy neljä annosta.
n. 700 g bataattia
1 mieto punainen chilipalko
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ kurkku
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
1 pieni punasipuli
1 pkt halloumia
½ dl kurpitsansiemeniä
Kastike:
1 rkl extraneitsytoliviiöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Bataatin makeus ja juuston suolaisuus on herkullinen yhdistelmä! |
Kuori ja paloittele bataatit. Hienonna valkosipulinkynnet sekä chili, jonka siemenet on poistettu.
Sekoita chili, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa. Pyöräytä bataatit mausteseoksessa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Revi jääsalaatti ja rucola laakealle vadille. Paloittele kurkku, leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä ne salaattipedille.
Paahda kuivalla pannulla kurpitsansiemenet kevyesti. Leikkaa halloum noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja puolita palat. Paista halloumviipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi.
Levitä bataatti ja halloum salaattipedille. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet. Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Reseptin bongasin Pirkka-lehdestä.
Ja sitten testailemaan uusia reseptejä! 🙂
Terkuin, Kirsi
Mitä ihania ohjeita!!! nam. Täytyy laittaa eteenpäin J:lle! T. Hepa
Hei! Hieman ohi aiheen, mutta haluaisin kiittää sinua mahtavasta blogista. Olen hiljattain löytänyt blogin ja olen innolla kirjoittanut tärkeitä asioita ylös ja lukenut vanhoja postauksiasi. Kiitos mahtavasta blogista!
t. uusi lukija 🙂