Vuohenjuustokesäkurpitsat ja kana-vihannessuikaleet
Tämä simppeli makuyhdistelmä, vuohenjuustokesäkurpitsat ja kana-vihannessuikaleet, oli niin onnistunut, että pääsköön se tänne blogiinkin. Se on helppo arkiruoka, mutta jotenkin sopii minusta täydellisesti myös tämän päivän tuuliseen ja harmaaseen säähän. Kesällä on tullut syötyä paljon kesäkurpitsaa ja sitä löytyykin meillä kylmiön hyllyltä koko ajan vino pino. Siksi siitä on kiva kokeilla uudenlaisia makusettejä, joista viimeksi julkaisemani kesäkurpitsamunakas on yksi kesän suosikkejani. Tosin nyt sille listalle taitaa kivuta myös vuohenjuustokesäkurpitsat, tosi hyvä yhdistelmä! Lautaselta löytyy:
Vuohenjuustokesäkurpitsat ja kana-vihannessuikaleet
1 Kesäkurpitsa
Oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
1 tanko vuohenjuustoa
Kanafile / henkilö
Porkkanaa
Punasipulia
Kuskusia
- Jos käytössäsi on 2 pannua, kypsennä samaan aikaan kesäkurpitsat toisella ja muut aineet toisella.
- Pese ja leikkaa kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi kiekoiksi
- Paista molemmin puolin oliiviöljyssä
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Kesäkurpitsasta irtoaa reilusti nestettä. Kaada liika neste pois pannulta – tai voit myös ”itkettää” kesäkurpitsakiekkoja ennen kypsentämistä: Asettele kiekot talouspaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa, jolloin kesäkurpitsat ”hikoilevat” ja voit 10 min. päästä pyyhkiä pinnalta ylimääräisen nesteen pois.
- Astelle kypsien kesäkurpitsakiekkojen päälle vuohenjuustosuikaleet ja anna sulaa hieman (käytä tarvittaessa pannun päällä kantta tai foliopalaa, jotta saat juuston lämpenemään tarpeeksi).
- Kypsennä ja mausta pannulla kana, punasipuli ja porkkanat (tai haluamasi kasvikset) ohuina suikaleina
- Itse tarjosin annoksissa edelliseltä ruoalta jäänyttä lämmittämääni kuskusia, joka sopi myös hyvin. Sen voi korvata myös salaatilla tai muilla kasviksilla.