Viljattomat ja ihanan mehevät omena-hasselpähkinämuffinssit
Joskus täydelliseen hetkeen riittää hyvä lehti ja viljattomat ja ihanan mehevät omena-hasselpähkinämuffinssit.
Viimeisissä viikonlopuissa ennen joulua on ihan oma tunnelmansa. Kaiken työkiireen ja joulupuuhan keskellä parhaita ovat pienet tauot. Vaikka ne, kun ikkunasta kimaltelee pieniä jouluisia valoja, sitruunatee tuoksuu mukissa ja lautasella on vielä lämpimiä kanelilta ja omenalta tuoksuvia muffinsseja (terveellisiä, tottakai).
Tätä reseptiä voi hyvin soveltaa vaikka päärynöiden kanssa ja lisukkeeksi sopii esim. vaniljakastike. Itse pidän näistä ihan täydellisinä juuri sellaisenaan ja hieman jäähtyneinä. Tärkeää on malttaa vaahdottaa kananmunat kunnolla, jolloin muffinsseista tulee kuohkeita ja meheviä. Muffinssikupit kannattaa täyttää ihan pintaan asti, jolloin taikina pullistuu juuri sopivasti uunissa.
Viljattomat ja ihanan mehevät omena-hasselpähkinämuffinssit
Viljaton, sokeriton, gluteeniton
6 kananmunaa
1 rkl vaniljauutetta
3 rkl Agave siirappia
1 dl kookosöljyä
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpäkinäjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 tl kanelia
2 omenaa kuutioina
- Kuumenna uuni 160 asteeseen
- Vatkaa munia, vaniljauutetta ja Agave siirappia, kunnes seos on kuplivan kevyttä.
- Kaada sekaan nestemäinen kookosöljy (lämmitä tarvittaessa vesihauteessa juoksevaksi).
- Sekoita kuivat aineet.
- Yhdistä kaikki ja kaada muffinssivuokiin.
- Säästä muutama omenakuutio pinnalle.
- Paista 35 minuuttia.
- Jäähdytä, ripottele kanelia päälle ennen tarjoamista.