VHH pizza rahkapohjalla

*Myöhempi lisäys: Kurkkaa myös uudepi ja vielä vähähiilarisempi pizzavinkki postauksesta Jauhoton VHH Pizza Italiano.

Pizza on ihana syksyisen viikonloppuillan ruoka. Perinteinen pizza on yksi kaikkein suurimpia hiilaripommeja. Koko pohja on käytännössä vehnäjauhoa, jossa on lähes yhtä paljon hiilareita kuin valkoisessa sokerissakin. Pizzan voi hyvin tehdä korvaamalla jauhopohjan rahkapohjalla. Lopputulos on terveellinen, vähähiilarinen, korkeaproteiininen, täyttävä ja itse asiassa paremman makuinen kuin jauhopohjainen pizza. Ja milä parasta se ei tee samanlaista ähkyä eikä lihota.

Täytteen voi tietenkin valita oman maun ja kaappien sisällön mukaan. Nyt tein

Erittäin vähähiilarinen pizza, max 20 g hh/annos,
kuudelle-kahdeksalle:

Pohja:
1 kg maitorahkaa 
4 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnä- tao kauraleseitä
2 rkl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Kananmunat rikotaan ensin haarukalla, kuivat aineet sekoitetaan keskenään, sitten kaikki aineet.
Lusikoidaan ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa ensin n. 10 min. ja lisää sitten täyte.
Täyte oman maun mukaan, tässä veriossa:
– levitin ensin Mutti tomaattimurskapurkin pohjan päälle
– ripottelin siihen yrttimausteita ja valkosipulia pieninä paloina
– 600 g kinkkusiivuja paloina
– 4 tomaattia suikaleina
– puolikaa Aura-juusto paloina
– pinnalle juustoraastetta
Takaisin uuniin 15-20 minuuutiksi.
Anna vetäytyä noin vartti huoneenlämmössä tai viileässä ennen syömistä, koska muuten rahkapohja voi jäädä liian pehmeäksi ja nestemäiseksi.
Kommentit (2)
  1. Piisin lämmössä
    14.3.2014, 20:15

    Tämä oli huippuhyvää, kiitos ohjeesta! Aivan kuin pitsaa, mutta paljon maukkaampaa, siis parempaa 🙂

  2. inspirations
    15.3.2014, 11:55

    Kiitos kommentista ja kiva, kun maistui! Juuri itsekin teen viikonlopun kauppalistaa ja miestin, pitäisikö tehdä VHH pitsaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *