Vadelmaiset välipalapatukat makeannälkään tai evääksi
Vadelmaiset välipalapatukat syntyivät aurinkoisen ilman inspiroimana kevätfiiliksestä. Terveellisiä itsetehtyjä välipalapatukoita voi hyvin säilyttää aina varalla. Sellainen on kiva napata töistä tullessa makeannälkään tai illalla telkkariherkuksi.
Välipalapatukat säilyvät myös huoneenlämmössä koko päivän. Siksi niitä voi hyvin ottaa evääksi käsilaukkuun tai laittaa hyvää energiaa antavaksi evääksi koululaisen reppuun tai treenikassiin.
*Yhteistyössä Verso Food
Näitä herkkupötköjä on kiva tehdä erilaisina versioina. Tästä vadelmaisesta kookoshiutaleilla koristellusta Härkäpapugranola-patukasta tuli meillä heti suosikki ja näitä tullaan varmasti tekemään useamminkin. Paahtamisen aikana uunista levisi ihanan vadelmainen tuoksu ja vaaleanpunainen sävykin on raikkaan kesäinen.
Muita ruokaideoitani kotimaisista Verson härkäpaputuotteista löydät täältä.
Vadelmaiset välipalapatukat
2,5 dl Verso Härkäpapugranolaa
100 g pakastevadelmia
3 tkl kookoshiutaleita
3 rkl kookosöljyä
2 rkl avagesiirappia tai hunajaa
1 tl kanelia
Pinnalle
0,5 dl Verso Härkäpapugranolaa
50 g Pakastevadelmia
1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
2 rkl Mantelihiuteleita
- Sulata kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi.
- Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai yleiskoneen silppurissa.
- Levitä massa leivinpaperille n. 1 cm paksuiseksi levyksi
- Painele vadelmia, Härkäpapugranolaa ja mantelihiuteleita levyn pinnalle
- Pirskottele päälle agavesiirappia tai hunajaa
- Paahda uunin keskiosssa 175 asteessa 20-25 min. kunnes massa on tiiviin rapeaa ja pinnassa on hieman väriä.
- Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi.