Uunissa paahdetut Provencen vihannekset
Yksi ikisuosikki vihanneslisukkeeni on Provencen vihannekset. Se tuoksuu ja maistuu aina yhtä hyvälle. Oliiviöljy pehmentää vihannekset ja runsaiden yrttien kanssa vain ei voi kuin onnistua. Vaikka resepti sanoisi mitä, voi yrttejä lisätä ruokaan vapaasti, mieluummin vaikka ruukuittain – ja maku ja aromit vain paranevat.
Vaikka Provencen vihannekset sopii hyvin minkä tahansa proteiinin kaveriksi (tai sellaisenaankin), tarjoan itse useimmiten niiden kanssa kanaa, ja tällä kertaa vuohenjuustokastikkeella.
Uunissa paahdetut Provencen vihnnekset
2 isoa kesäkurpitsaa
2 kokonaista valkosipulia
5 tomaattia
2 värikästää paprikaa
5 pientä punasipulia
2 dl oliiviöljyä
reilusti tuoreita yrttejä (rosmariini, basilika, timjami)
suolaa ja pippuria myllystä
- Kuumenna uuni 200 asteeseen
- Kuori sipulit ja valkosipulit, pese muut vihannekstet ja palastele kaikki kasvikset.
- Levitä sipulit ja valkosipulit uunivuokaan ja hiero niihin oliiviöljyä.
- Pane vuoka uuniin 10 minuutiksi.
- Lisää muut kasvikset (paitsi tomaatit), valuta päälle oliiviöljyä ja hiero se käsin tasaisesti vihanneksiin.
- Mausta ja pane vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi.
- Lisää tomaatit, oliiviöljyä ja pienennetyt yrtit ja pane vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.