Uuden kodin laittoa

Uuden kodin laittoa

Jippii, huomenna meille tulee loputkin vaatetangot (jotka ovat jostain käsittämättömästä syystä olleet loppu koko maasta, niin että homma jäi puolitiehen). Olemme tehneet hieman luovia huoneratkaisuja uuteen kotiin, minkä johdosta uusissa makkareissa ei ole ollenkaan komeroita. Eipä haittaa, en mikään suuri komeroiden ystävä olekaan, vaan alakertaan on tulossa suuri vaatehuone, pikkuhiljaa. Odotan innolla, että saan vaatteet viimein järjestykseen irtonaisista räkeistä ja muista virityksistä.

Muutenkin koti rakentuu pikkuhiljaa. Tauluja tuskin saamme seinille, ennen kuin sisään hommataan ruokapöytä. Vanha suuri pirttipöytä rottinkituoleineen pääsi isolle lasikuistille ja siellä varmaan istutaan iltaa ja syödään vielä niin kauan kuin tarkenee. Toisaalta pidänkin juuri siitä, että ulko- ja sisätilojen ero hälvenee. Toivotaan siis ihanan aurinkoisten kelien jatkuvan vielä pitkään.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Paras parsakaalisalaatti lisukkeeksi tai sellaisenaan

Muistatko muutaman viikon takaisen reseptini paahdetulle kukkakaalisalaatille? Resepti oli tosi tykätty, joten nyt seuraa hieman samanlainen kaalipohjainen ruokaisa salaatti.

Tämä parsasalaatti on heittämällä paras koskaan tekemäni / maistamani. Se on mehevä ja Härkiksen avulla täyttävä ja ravinnerikas annos ihan sellaisenaan, mutta sopii mainiosti myös vaikka grilliruoan kylkeen.

Pieniä herkkupaloja salaatissa ovat kevyesti pannulla paahdetut pinjansiemenet, kauniin punaisina hehkuvat granaattiomenansiemenet sekä makeat rusinat. Härkis käytetään ihan sellaisenaan ilman kypsentämistä. Se imee herkullisesti itseensä mausteisen jogurttikastikkeen maut, kuten tuore parsakaalikin.

Oletko muuten huomannut tekstin Härkis-paketin sisällä? Siinä annetaan hyvä vinkki ruokahävikin minimoimiseksi; Härkis on täyttävää ja rasia on esim. yhdelle ihmiselle usein liian tuhti satsi. Mutta eipä hätää, Härkis säilyy jääkaapissa avatussa pakkauksessa seuraavaan päivään ja sen voi pakastaakin.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Tästä reseptistä riittää hyvin pääruoaksi ainakin neljälle ja lisukkeeksi kahdeksallekin herkkusuulle.

Paras parsakaalisalaatti lisukkeeksi tai sellaisenaan

2 parsakaalia

1 Härkis Original

1 punasipuli

1 granaattiomena

1 dl rusinoita

80 g pinjansiemeniä

kastike:

3 dl turkkilaista jogurttia

suolaa

mustapippuria

1,5 rkl hunajaa

1 rkl sinappia

puolikkaan sitruunan mehu

  1. Palastele parsakaalit sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Paahda pinjansimenet kuivalla pannulla muutamassa minuutissa.
  4. Halkaise granaattiomena ja poista sen siemenet suuressa vesikulhossa veden alla sormin. Näin saat kaikki siement irti ja vieläpä ilman sotkua.
  5. Sekoita salaatin aineet keskenään. Voit jättää osan granaattiomenan ja pinjansiemenistä ripoteltavaksi pinnalle.
  6. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
  7. Sekoita kastike salaattiin ja koristele vielä granaattiomenan siemenillä.

Muita reseptejäni proteiinirikkaisiin ja ekologisesti tuotettuihin Verson kotimaisiin Härkiksiin  ja muihin härkäpaputuotteisiin löydät täältä.

treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *