Trooppinen mango-melonismoothie

Edellisessä 4 munakkaan postauksessa vilahti juomana tuo herkullisen värinen smoothie-lasillinen. Teen siitä nyt oman postauksensa, niin molemmat löytyvät helpommin tuosta oikean reunan reseptipankista.
Mangon pitää antaa kypsyä pehmeäksi ja kuoreltaan aivan vihreän ja punaisen laikukkaaksi, jolloin se on vasta kunnolla syötävä ja makea. Helpoiten se kypsyy ihan pöydällä huoneessa. Sisältä se on kypsänä kirkkaan keltainen ja suloisen makea. Raakana se jää keskeltä kovaksi. Silloinkin reunat voi hyvin syödä, jos hedelmän kuorii vahingossa liian aikaisin. Mango on niin suuri ja maukas hedelmä, että käytän sen aina useammassa osassa. Siksi kuorinkin siitä ensin vain puolet. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen laitan kelmun päälle ja loput jääkaappiin.
Monissa smoothie-postauksissani on näkynyt raikkaan omenanvihreä Kitchen Aidiltä blogin kautta keväällä saamani blenderi. Jos olet kiinnostunut samanlaisesta, kannattaa viikonloppuna pysyä linjoilla, koska minulla ja Kitchen Aidilla on tulossa pian lukijayllätys. 

Tähän todella hyvin nesteyttävään ja maukkaaseen janojuomaan tulee vain puolikas minimelooni ja puolikas mango pariin litraan vettä. Eli juoma on enemmänkin mehua kuin paksua smoothieta.  Kuoritut ja palastellut hedelmäpalat hurautetaan tasaiseksi tehosekoittimessa parissa erässä – koska vettä on niin paljon. Minimeloneissa on useimmten reilusti sienemiä, eikä niitä saa kovin helposti poistettua. Se ei haittaa, ne muussautuvat sujuvasti sekaan mehuun eikä niitä siellä edes huomaa.
VHH mango-melonismoothie, alle 10 g hh/iso lasillinen 
yhteensä 2,5 l juomaa
puolikas minimelooni
puolikas mango
2 l vettä
Kuori ja palastele hedelmät. Hurauta puolet hedelmistä litraan vettä tehosekoittimessa ja toista samanlainen erä. Kaada yhdessä suureen kannuun. Tarjoile sellaisenaan ja veden kanssa. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *