Tee itse mausteinen krutonki keitolle tai salaatille
Tee itse mausteinen krutonki keitolle tai salaatille. Itse tehty krutonki on ihanaa ja sitä kannattaa tehdä suurempi määrä kerralla. Krutonkia voi lisätä monenlaisen ruoan päälle. Itse käytän sitä mieluiten vihannessosekeitossa tai salaatissa, mutta se tuo makua ja hyviä ravintoaineita moneen muuhunkin ruokaan. Mausteet lämmittävät ihanasti syys- ja talvisäällä. Valkosipuli ja chili imeytyvät öljyssä haudutettaessa hyvin Härkäpapurouheseokseen, siemeniin ja pähkinöihin. Tarpeeksi tulinen krutonki tuo mietoihin ruokiin ihanaa ytyä.
Verson härkäpaputuotteista saa loihdittua vaikka mitä kivoja ideoita jokaiseen sesonkiin. Jouluinspiraationi starttasi tuoksuvalla banaanikakulla ja huomenna on luvassa lisää. Muut ruokaideani Verso härkäpaputuotteista löydät täältä.
Mausteinen krutonki
oliiviöljyä
1,5 dl Verso Härkäpapurouheseosta
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
suolaa, mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattuja chilihiutaleita (tai 2 tl chilijauhetta)
- Riko mantelit ja saksanpähkinät esim. morttelissa pienemmiksi
- Sekoita ne Verso härkäpapurouheseokseen ja kurpitsansiemeniin
- Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja kuullota siinä kevyesti valkospipulin kynnet
- Kaada härkäpapu-pähkinä-siemen seos pannulle valkosipulien sekaan ja paahda n. 5 min.
- Mausta suolalla ja chilillä
- Jäähdytä
- Säilytä purkissa jääkaapissa ja käytä salaateissa, keitoissa ja muissa haluamissasi ruoissa
*Yhteistyössä Verso Food