Tee itse susheja

Viime aikojen vapaina meillä on harrastettu ilahduttavan paljon kokkailua juniorien toimesta.  Yhtenä iltana tytär ystäviensä kanssa innostui näpretämään toinen toistaan söötimpiä susheja <3

Sushissa on reilusti mm. avokadoa ja tuoretta merikalaa; ne ovat siis varsinaista terveellisten öljyjen ruokaa.

Tunnetuimpia susheja ovat makit, joissa levän sisälle kääritään riisin, kasvisten ja kalan seos ja leikataan pieniksi rulliksi. 

Näitä makeja isompia rullia ovat futomakit, joissa on usein viisi täytettä. 

Tytöt tekivät myös nigireitä. Niissä täyte on riisistä mutoillun suupalan kokoisen palan päällä. Päällimmäisenä näissä oli ihanan mehevä lohipala tai avokadosuikale <3
Lisäksi yleisimpitä susheja ovat:
– uramakit eli “nurinpäin rullat”, joissa merilevä on rullan sisällä ja riisi ulkopuolella 
temakit eli tötterön malliet sushi-tuutit
– gun-makit ovat veneen muotoisia nigerejä, joiden täytteenä on mätiä, ravunlihaa tai merisilliä
– girashi-sushissa täytteet on ripoteltu riisiannoksen päälle
Sushien tekoon löytyy hyviä ohjeita netistä, esim. täältä .

Samaan aikaan, kun tytöt näpräsivät susheja, isäntä ripusteli uutta tauluani seinälle… varsinainen taiteilijoiden ilta ; )

Wasabi sekoitetaan kulhossa soijatilkan kanssa tasaiseksi kastikkeeksi. Mitä enemmän soikakastiketta, sen miedompi lopputulos. Inkiväärilisukkeenkin voi tehdä myös itse lisäämällä kourallinen mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi leikattuja inkiväärisuikaleita ruokalusikalliseen punajuurimehua. Punajuurimehun voi tehdä mehulingolla tuoreista punajuurista tai ostaa luontaistuotekaupasta. 

Pari lajia susheja riittä hyvin yhden illan ohjelmanumeroksi ja herkuteltavaksi. Hyvä vinkki vaikka tulevaksi viikonlopulsi!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *