Täytetyt herkkusienet Välimeren tyyliin
Kesällä on ihanaa kokeilla uusia reseptejä. Herkkusieniin on helppo tehdä erilaisia täytteitä ja kypsentää ne grillissä tai uunissa. Tämä Välimeren tyylinen valkosipulilla maustettu öljyinen kasvistäyte levitti ihanan tuoksun uunista koko asuntoon. Verson härkäpapurouheseosta on helppoa säilyttää vaikka mökillä kaapissa ja siitä sa pikaisen proteiinilisän ja vaikka lihan korvikkeen moneen ruokaan. Härkäpäapurouheseos sopii sienitäytteeseen lisättäväksi ihan sellaisenaan. Paljon muita erilaisia kotimasten ja ekologisesti tuottettujen härkäpapujen inspiraatioita löydät täältä.
Täytetyt herkkusienet härkäpavuilla, mozzarellalla ja tomaatilla
neljälle
11 isoa herkkusientä
1,5 tomaattia
1 mozzarella
3/4 dl Verso Härkäpapurouheseosta
n. 0,5 dl oliiviöljyä
1,5 rkl punaviinietikka
puolikas valkosipuli
tuoreita yrttejä (Itse käytin basilikaa, timjamia ja rosmariinia)
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka, pieneksi pilkottu valkosipuli ja silputut yrtit marinadiksi.
- Irrota sienistä jalat ja levitä marinadi kauttaaltaan sienten lakeille. Lusikoi loppu marinadi sienten sisälle.
- Täytä sienet mozzarellan- ja tomaatin palasilla sekä härkäpavuilla.
- Laita sienet uuniin n.7 minuutiksi
*Yhteistyössä Verso Food
Kiva idea täyttää sienet härkäpapurouheella! Kokeilen.
Kiitos Sari kommentistasi. Kannattaa kokeilla, toimii hyvin.