Täyteläinen minttusuklaamousse
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Täyteläinen minttusuklaamousse on ihana ja tosi helppo jälkkäri. Tämä resepti on hyvä esimerkki siitä, kuinka ihania makeita herkkuja on niin helppo valmistaa myös sellaisista aineista, jotka tekevät hyvää. Sokerittomassa suklaamoussessa maistuu ihanasti tuore minttu.
Mintun vahva maku ja herkullinen tuoksu tekevät täyteläisestä suklaa-mascarpone-jälkkäristä raikkaan. Tiesitkö, että Antiikin Kreikassa sotilailta kiellettiin mintun käyttö tyystin? Tarina kertoo, että Zeuksen Persefone oli mustasukkainen Minthe-nimisen taitavan lemmen nostattajan vuoksi, ja muutti tämän yrtiksi. Antiikin Kreikassa yrtillä arveltiin olevan samoja vaikutuksia – eivätkä sotilaat kykenisi taistelemaan lemmenhuumassa.
Jääköön tarina vain legendaksi, mutta terveyshyötyjä mintulla joka tapauksessa on paljon. Lukuisten muiden yrttien tavoin minttu on avuksi ruoansulatukselle ja sillä on vahva antiseptinen vaikutus. Mintun erityishyötyjä on sen jännitystä ja stressiä ehkäisevä vaikutus sekä hengitysteiden hoito yskänlääkkeen tavoin.
Mascarpone-juusto tekee rakenteesta pehmeän ja suussasulavan. Maukas ja rapea Härkäpapugranola tuo herkullisen rousukuvia “sattumia” moussen joukkoon. Tumman kaakaojauheen dominoivaa makua on pehmentämässä makea banaani, joka jää kuitenkin muiden makujen alle juuri sopivasti.
Löydät blogin kaikki ihanat Härkäpapugranola-reseptit sekä muut HÄRKIS®-ruoat täältä.
Täyteläinen minttusuklaamousse
Ainekset (4 annosta)
- 200 g
- Mascarpone-juustoa
- 1
- Banaani
- 3 rkl
- Härkäpapurouheseosta
- 3 rkl
- Tummaa kaakaojauhetta
- 1 ruukku
- Tuoretta minttua
- Steviaa (Pieni ripaus)
Tee näin:
- Silppua minttu.
- Sekoita tehosekoittimessa banaani, mascarpone-juusto, kaakaojauhe, Härkäpapugranola sekä silputtu minttu.
- Maista ja lisää steviaa tarvittaessa.
- Koristele annokset mintunlehdillä ja esimerkiksi marjoilla ja Härkäpapugranolalla