Tasty veal in a cosy restaurant and Dom Pérignon from the kiosk in Paris
Edelliset pari postausta tein viehättävästä pariisilaisesta alueesta, jossa kannattaa käydä torimaisilla ruokamarkkinoilla, muuten vain katselemassa kauniita rakennuksia, vierailla pikkuputiikeissa ja terasseilla. Yhtenä ilta taas kerran kävelimme tutuille kulmille ja pysähdyimme syömään melkein täyteen pitseria-ravintolaan.
Paikka oli paikallisten suosiossa ja sen täytti iloinen ranskalainen puheensorina. Taisimme olla ainoat turistit koko ravintolassa. Palvelu oli hyvää ja tunnelma välitön. Ihastuin myös persoonallisiin italialaistyyppisiin astioihin, joihin kuuluivat lautasten lisäksi juomakarahvit ja -kannut.
Tilasin kokin suosittelemalta listalta vasikan filettä vihanneksilla. Sain taas kerran selkeän, maukkaan ja juuri sopivan kokoisen annoksen täydellisen kylmäsn valkkarin kanssa nautittavaksi.
Pariisissa pidempään ollessani voisin hyvinkin käydä useamman kerran tässä viihtyisässä pienessä ravintolassa. Lyhyellä lomalla on kuitenkin kiva kokeilla erilaisia paikkoja.
Sen sijaan “kantakioskiksemme” muodostui Riemukaarelta lähtevällä kadulla, Avenue de la grande Armélla, oleva pieni minimarket. Se tuntui olevan aina auki, heti aamulla aikaisin ja viimeisenä yöllä myöhään. Parin ensimmäisen kerran jälkeen tutustuimme jo pientä kauppaa pitävään isään ja poikaan ja sen jälkeen poikkesimme sinne usein ohi kulkiessamme hakemaan tuoreita hedelmiä tai muuta virkistävää evästystä.
On aika hauskaa, että samasta pienestä “elintarvikekioskista” voi ostaa välttämättömyystarvikkeita, kuten tuoreita hedelmiä, juustoja, leikkeleitä tai juomia. Alahyllyllä ovat sulassa sovussa limut ja pillimehut ja niiden yläpuolella samppanjat, mm. Dom Pérignon – sen kioskihinta on muuten hieman alle 200 eur ; )