Suussa sulavat suklaakeksit
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Ette ikinä arvaa näiden suussa sulavien suklaakeksien pääraaka-ainetta. Se on nimittäin kikherne. Ja reilusti Härkäpapugranolaa sekä maapähkinävoita. Siinäpä oikeastaan taikinan pohja. Makua tuomassa on vanilja-aromia, steviaa, ripaus merisuolaa ja vähän suklaata. Tässä on helpot ainekset, joista syntyy varmasti parhaimmat terveyskeksit mitä olet maistanut, jos ei parhaimmat chocolate chip cookiet ylipäänsä.
Kannattaa myös käydä kurkkaamassa Instagramin puolelta profiilini kohokohdista reseptikornerin ihana aamupalavinkki, johon herkutteluillalta (ehkä) ylijääneet suussa sulavat suklaakeksit voi käyttää. Samasta pallurasta löytyy myös muutama kuva ja video näiden herkkujen kokkailusta.
Olen pitkään ollut koukussa hummukseen, mutta nyt se on saanut varteenotettavan kilpailijan kiherne-herkkujen saralla. Harva – näin maukas – keksi on yhtä terveellinen. Kikherneet sisältävät nimittäin runsaasti erilaisia ravintoaineita, kuten kalsiumia, magnesumia, kaliumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, seleeniä sekä folaattia. Kuitupitoisuus on 12g/100g ja protskupitoisuus niinkin korkea kuin 20g/100g. Kuitenkin vielä terveellisempiä keksireseptejä löytyy varmasti paljonkin, mutta nämä suussa sulavat suklaakeksit ovat aidosti herkullisia eivätkä häviä maussa yhtään vähemmän terveellisille chocolate chip cookieille.
Tästä löydät kaikki blogin ihanat reseptit niin Härkiksestä®, Beanitistä® sekä muista härkäpaputuotteista.
Suussa sulavat suklaakeksit
Ainekset (18 annosta)
- 2,5 dl
- Kikherneitä
- 2 dl
- Härkäpapugranolaa
- 1,5 dl
- Maapähkinävoita
- 1 tl
- Vanilja-aromia
- 1 tl
- Merisuolaa
- 0,5 tl
- Ruokasoodaa
- Hyppysellinen steviaa
- 50 g
- Suklaata
Tee näin:
- Huuhtele kikherneet, jos käytät esikypsytettyjä. Jos käytät raakoja kikherneitä, valmista ne pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää kulhoon kaikki ainekset eli kikherneet, Härkäpapugranola, maapähkinävoi, vanilja-aromi, ruokasooda, merisuola, stevia sekä pilkottu suklaa.
- Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Voit valmistaa taikinan myös esimerkiksi tehosekoittimessa halutessasi, mutta itse sain tasaisimman taikinan sauvasekoittimen avulla.
- Muotoile taikinasta sopivan kokoisia palloja pellille.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.