Superhyvä ja helppo arkiruoka 2: Lohikastike ja kukkakaali
Jaahas, se on sitten taas keskiviikko. Kalaa tehdään taas, kuten eilenkin. ”Pikkulauantain” kunniaksi päivän postaus on sekä helppo että herkullinen. Tätä tulee tehtyä aina silloin tällöin, ja poikkeuksetta kaikki pitävät siitä paljon.
Tosiaan helppoa kuin heinänteko. Samalla kun kypsytetään lisukkeita (meillä höyrytettiin kukkakaalia) , paistetaan pannulla hetkessä palasteltuina sipulia ja kylmäsavustettua lohta (graavikin käy).
Suolaa ei tarvita, koska kylmäsavustetussa lohessa on jo sitä reilusti. Kala kypsyy nopsasti, jonka jälkeen pannulle kaadetaan 2 desiä kermaa ja mausteeksi riittää rouhittu mustapippuri, sitäkin maltillisesti. Pieni lämmitys vielä ja ruoka on valmis. Kerman sijasta voit käyttää halutessasi tomaattimursaa.
Lohikastikkeen yleinen lisuke on pasta, mutta vähä- ja hyvähiilarinen vaihtoehto ja hyvä makupari lohelle tulee kypsennetystä miedosta kukkakaalista ja tuoresalaatista.
Hyvää keskiviikkoa, viikonloppua kohti mennään taas!
VHH Lohikastike, alle 20 g hh/annos
neljälle
800 g kylmäsavustettua lohta
öljyä paistamiseen
1 sipul1
2 dl kermaa
Ohjeet kuvien yhteydessä
Lisukkeeksi hoyrtytettyä kukkakaalia