Superhelpot ja söpöt alkupalat
Alkupalojenhan on tarkoituskin olla aika pieniä annoksia ja lähinnä ruokahalun herättäjiä. Iso plussa tulee siitä, jos ne ovat myös kauniita katsella ja virittävät iloista tunnelmaa koko ruokailuun.
Sellaisia olivat nämä tyttären suunnilleen minuutissa pyöräyttämät aurinkoiset lohirulla-asetelmat. Viiteen annokseen tuli yksi pakkaus kylmäsavustettua lohta, suippopaprika ja appelsiini. Maut sopivat oikein hyvin yhteen ja lopputulos oli tosiaankin soma katsella.
Kaloista olisi voinut halutessaan irrottaa tumman reuman, jolloin ne olisivat ollet ehkä kauniimpia. Siinä aikataulussa se ei kuitenkaan olisi onnistunut ; ) Ja toisaalta kalan rasvassa on myös suurin osa sen vitamiineista. Kala on vihannesten kanssa lempiruokaani ja sitä olisi hyvä syödä paljon nykyistäkin useammin ja monipuolisemmin. Kala on lähes hiilaritonta ja sisältää paljon niitä tärkeitä öljyjä. Tänään ollaankin hurauttamassa veneen nokka kohti ulompaa saaristoa ja ehkäpä saadaan merestä tuoreita vonkaleitakin. Ihanaa, kesäistä ja lämpöistä viikonloppua! Nautitaan auringosta!
Vähähiilarinen kala-alkupala, max 10 g hh/annos
viidelle:
250 g kylmäsavustettua lohta
1 paprika
1 appelsiini
Leikkaa kala kapeammiksi suikaleiksi ja pyöräytä rullalle. Asettele lautaselle yhdessä kuoritun ja siivutetun appelsiinin sekä paprikasuikaleiden kanssa. Ole luova ja tee sellaisia kuvioita kun siihen hetkeen tai valitsemiisi raaka-aineisiin sopii. Yhtä hyvin voit käyttää vaikka graavisiikaa ja mitä tahansa kauden hyviä vihanneksia, yrttejä tai hedelmiä.