Suolaista salaattia ja auringonlaskua hellepäivänä

Kuumalla ilmalla tekee luonnostaan mieli napostella suolaista. Tottakai, kun helle hikoiluttaa suoloja ja elimistö kaipaa niitä lisää. Feta ja oliivit tarjoavat luonnollisessa muodossa hyviä suoloja hellepäivän aterioihin. Niinpä meillä kaikilla kolmella on ollut koko Kreetan matkan aikamoinen himo fetasalaatteihin. Niitä syödään usein lounaaksi ja päivällisenkin alkupalaksi.
Feta on niin eri makuista kuin mihin on kotona totuttu. Se on tuhtia ja suolaista ja tehty kreikkalaisesta vuohenmaidosta – ja melkein sulaa suuhun.

Täydelliset kumppanit feta saa makeista auringon alla kasvaneista tomaateista, kurkusta, punasipulista ja paikallisista yrteistä, joista Kreeta on kuuluisa. Samoin kuin tietysti oliiviöljystään, jota ei salaateissa säästellä – ja joka suojaa ihoa auringossa myös ruuassa nautittuna. Yrttejä on salaateissa sekä kuivattuina että tuoreina.

Aurinko laskee nopeasti kahdeksan maissa, jolloin valo on kauneimmillaan. Taivaan ranta on hennon purppuran värinen.
Niinpä kävelimme Kato Staloksen rantaa pitkin kohti hotellia ja pysähdyttiin vielä ikuistamaan muutama muistokuvan kauniista hetkestä. Niitä kun ei koskaan voi muistella liikaa ; )

En olisi voinut parempaa matkaseuraa saada. Tyttöjen kanssa kaikki on niin leppoisaa ja helppoa, kauniista ympäristöstä ja hyvästä ruuasta nautiskelemista. 
Liikkeet ovatauki useimpina iltoina myöhään ja pysähdyttiin vielä katsastamaan hotellin viereistä kauppaa. Kivaa aurinkoisen viikon jatkoa!

Kommentit (4)
  1. Voi kun näistä matkapostauksista tulee niin lomafiilis!! Tahtoo myös matkalle… Kauniita kuvia, täällä on kiva käydä!

  2. Voi nam mitä kuvia! Kreeta on yksi suosikkikohteitani ja tekeepä taas kovasti mieli sinne, kun seuraa näitä lomapostauksia. Missä hotellissa asutte? Ihanaa lomaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *