Sunnuntain raikas viherannos

Tänään tuli extratarve vihreälle annokselle. Eilen kävimme pitkästä aikaa Tallinnan päiväristeilyllä tyttären ja ystävien kanssa. Päivä oli ihanan aurinkoinen ja täynnä kivoja herkiä, kokemuksia ja herkkuja, joista on makupaloja tulossa tänne blogiinkin. 
Risteily edestakaisin yhdessä päivässä täydessä laivassa on myös aika rankka kokemus. Tämä sunnuntai onkin sitten käynnistynyt energioiden palauttelulla; pitkällä kävelyllä raikkaassa tihkusateisessa luonnossa, pidennetyllä joogalla ja lehtivihreän tankkauksella. Pian taitaa olla vielä sunnutain luksuspäikkärit vuorossa 😉
Hurauttelin Kitchen Aidin pilkkomistoiminnolla ensin pinaatit sekä kurkun, verigreipin ja päärynän palat pieniksi. Sitten lisäsin pienen tilkan luonnonjogurttia ja vettä ja hurautin vielä sheikkeritoiminnolla koko setin kuohkeaksi drinksuksi.
Meillä syödään aika paljon munakkaita, vaikka tajusin juuri, etten ole montaakaan munakasta tänne blogiin kuvannut. Tämän aamupäivän munakkaaseen paistelin reilusti pinaattia ja fetakuutioita sekä pinnalle paljon tuoreita yrttejä ja lisukkeeksi pehmeää avokadoa.

Muistamiset tekevät iloiseksi: Mies yllätti perjataina punaisilla tuppaaneilla <3

Kurkussa on samaa koostumusta kuin melonissa. Molemmat ovat nestepitoisia ja todella raikkaita juomissakin. Tästä smoothiesta tuli melkein kuin kylmä kurkkukeitto, johon verigreippi ja päärynä toivat makean säväyksen. Käytin tällä kertaa pakastepinaattia. Munakkaaseen ja juomaan meni yhteensä koko pussillilnen ja silti pinaatin maku jäi aika miellyttävän laimeaksi molemmissa.
Munakkaan pinnalle leikkasin ison kasan basilikaa, ruohosipulia, oreganoa ja rakuunaa.  Itse söin tämän annoksen brunssiksi, mutta sehän sopii hyvin mihin tahansa aikaan päivästä; aaiaiseksi, lounaaksi, väli- tai iltapalaksi.

VHH raikas vihersmoothie, alle 30 g hh/annos:
Kahdelle

n. 10 cm  kurkkua
1 verigreippi
1 pieni päärynä
0,5 pussia pakastepinaattia
1,5 dl luonnonjogurttia
1 dl vettä

VHH yrttifetamunakas alle 10 g hh/annos:
Yhdelle

Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
2 munaa munakkaaksi
0,5 pussia pakastepinaattia
1 dl fetaa kuutioina
reilusti yrttejä pilkkottuna pinnalle (tässä oreganoa, rakuunaa, ruohosipulia ja basilikaa)
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *