Sipuli makeuttaa kanapannun
Tulin kotiin hyvän ruuan tuoksuun. Mies oli saanut juuri valmiiksi ihanan aterian, aaahhhhh. Sillä hetkellä, kun tulee nälkäisenä ja väsyneenä töistä, ei juuri mikään voisi olla mieluisampi yllätys. Lapset olivat treeneissä, kuten yleensä, ja kahdenkeskeinen rauhallinen ateria olikin kiva alku kiireisen arkiviikon jälkeen viikonlopulle.
Ateria piti sisällään tuoreita ja höyrytettyjä kasviksia ja uudenlaisen kanapannun, jonka pääraaka-aine kanan rinnalla oli makea sipuli ja höysteenä Aura-murusia ja kermakastiketta.
Lisukkeena myös runsaasti tuoretta salaattia, jota tällä hetkellä aina himoitsen runsaasti lautaselleni. Minusta lisukesalaatti on parasta vain hyvän oliiviöljyn ja punaviinietikan sekä hyppysellisen suolan ja pippurin kanssa. Sitruunan mehu on myös hyvä lisä.
Sipulia tässä ruuassa oli todella reilusti; neljä suurta, makeaa sipulia. Mies oli saanut sipulista ihanan muhevaa hauduttamalla sitä rittävässä nesteessä. Ensin sipuli kuullotetaan pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa. Sitten lisätään vettä juuri sen verran, ettei sipuli kuivu. se imee veden itseensä. Sitten kanat maustetaan pippureilla ja suolalla ja paistetaan öljyssä. Tällä aikaa sipulit on nostettu sivuun odottelemaan. Paistettujen kanojen päälle ripotellaan Aura-juustoa muruina, soijakastiketta ja kermaa. Myös sipulit nostetaan takaisin pannuun, kuumennetaan ja haudutellaan vielä hetki. Porkkanat kypsennettiin höyrykattilan yläosassa.
Vähähiilarinen sipulinen kanapannu, alle 20 g hh/annos
neljälle:
4 reilua broilerin fiettä
4 isoa , makeaa sipulia
soijaa, suolaa, pippuria, öljyä, voita
1 dl Aura-murja
2 dl kermaa
Käytä korkearunaista pannua tai paistokasaria. Kuullota sipulit öljyssä ja voissa. Lisää noin desi vettä ja hauda hetki, nosta sivuun. Paista kanafileet öljyssä. Mausta pippurilla, suolalla ja soijalla. Lisää pannulle Aura-juuston murut, kerma ja sipulit. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti. Tarjoa haluamiesi lisukekasvisten kanssa.