RAW: Helppo ja herkullinen raakasuklaavanukas
RAKASTAN suklaata ja kaikkein parasta on sen nauttiminen terveellisessä muodossa. Yksi hyvinvointibloggaajien suosikkireseptejä maailmalla on jo jonkin aikaa ollut raw cacao pudding. Olin jo suunnitellut tekeväni siitä oman versioni. Kun sovin aloittavani yhteistyön suomalaisen Verso Foodin kanssa ja mietin ensimmäistä reseptiäni, halusin toteuttaa ihan aluksi vanukassuunnitelmani. Tästä tulikin ihan uskomattoman hyvää ja pehmeärakenteista herkkua, joka tosissaan taltuttaa pahimmankin suklaanhimon tai makeannälän.
Olen tosi ylpeä ja iloinen uudesta yhteistyöstäni Verson kanssa. Ruoka-aineiden ravinteikkuus, helppous ja monikäyttöisyys ovat minulle tärkeitä tekijöitä. Verso härkäpapuseos on oikea terveyspommi, josta 47% on proteiinia ja 11% ravintokuitua.
Yrittäjänä koen erityisen ilahduttavaksi myös sen, että Verso Food kehittää kotimaisia kasvisruokavaihtoehtoja ja etsii raaka-aineiksi proteiini- ja kuitupitoisia lähipeltojen antimia. Härkäpapurouheseos valmistetaan Suomessa pääasiassa eteläsuomlaisilta viljelijöiltä hankituista härkäpavuista. Korkea kotimaisuusaste paikallisten raaka-aineiden ja lähituotannon muodossa on hatunnoston arvoinen juttu, jota meidän kaikkien on hyvä tukea. Se käy helposti lisäämällä kotimaisia ravinnerikkaita tuotteita myös eksoottisemmista hedelmistä ja aineista tehtäviin herkkuihin.
Härkäpapu on yksi maaiman vanhimpia viljelykasvja, jota on Suomessakin kasvatettu jo 1200-luvulta. Se kuuluu hernekasveihin. Siksi perinteisen hernekeittopäivän kunniaksi torstaisin tulen julkaisemaan uusia ja erilaisia ruokainspiraatioita Verson tuotteista. Luvassa on aamu- ja välipaloja, salaatteja, leivonnaisia, keittoja, raakaruokaa, smootheja ja vaikka mitä. Toivomuksiakin saa esittää, tottakai!
Raakasuklaavanukasta voi hyvin soveltaa omaan makuun ja kaappien sisältöön sopivaksi. Itse käytin makeuttamiseksi hivenen steviasta tehtyä Supermakeaa, hunajakin kävisi. Nesteeksi käytin hasselpähkinä-riisijuomaa. Myös mantelimaito olisi hyvä vaihtoehto. Raakakaakaojauhe on erinomainen magnesiumin, kuparin, kaliumin ja raudan lähde. Siitä saa kaikki kaakaon tunnetut hyvät vaikutukset ilman kaupan makeishyllyltä löytyville useimmille suklaille ominaisia sokerin ja prosessoinnin haittoja.
Tämän ohjeen annos on sopiva kahdelle – tai sitten yhdelle niin tuhti annos, että se käy ihan ateriasta. Eikä välttämättä olisi yhtään hassumpi idea syödä marraskuiseksi ateriaksi täyteläinen ja ravinnerikas suklaaherkku.
Raakasuklaavanukas
2 banaania
1 reilu (tai 1,5 pienempää) avokado
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl Verso härkäpapurouheseosta
hieman (niin vähän kuin teelusikan kärjellä saat) Supermakeaa
tai haluamasi määrä muuta makeutusta
1 dl hasselpähkinämaitoa
pinnalle:
kaakaonibsejä
tuoretta minttua
Hurauta härkäpapurouheseos blenderillä jauheeksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla astiaan ja ripottele pinnalle kaakaonibsejä ja muutama mintun lehti. Voit myös jäädyttää vanukkaan pakastimessa suklaajäätelöksi noin 3-4 tunnissa. Sekoita silloin seosta lusikalla puolen tunnin välein, että jäätelostä tulee tasaista.
Yhteistyössä Verso Food |
Aivan ihanan kuuloinen resepti ja herkulliset kuvat. Täytyykin kokeilla härkäpaputuotteita, ihan uutta tietoa mimulle, kiitos!
Kivoja kuvia 🙂