Quacamole ja vhh meksikolainen ateria
Tein meksikolaista alusta asti itse – eli en ostanut kaupasta purkkimömmöjä, vaan sekoittelin salsan tuoreista tomaateista ja valkoipuleista ym. (ohje täällä), raastoin hyvän juustoraasteen ja mössösin quacamolen eli avokadotahnan. Perheen ensi rekatio oli: “Missä on juustokastike” ja “eikö ole salsakastiketta”, johon vastasin, että ei ole, nyt syödää niin kuin Meksikossakin. Jokainen rakastui makuihin heti – ja vaikuttaa siltä, että paluuta valmiskastikkeisiin meksikolaispöydässä meillä ei enää ole. Raikas salsa ja quacamole sopivat meksikolaisen ruoan lisäksi antamaan ihanan mausteisia makuja vaikka vihanneskeittoon, bruchetalle, dippikastikkeeksi tuoreille vihanneksille tai ihanille bataatti- ja porkkanaraneille, joiden ohje löytyy myös aikaisemmasta postauksesta täältä.
Quacamole ja vhh meksikolainen ateria
Fajitoja
Suuria salaatinlehtiä, joita käyttämällä (fajitojen sijaan) ateria on vähähiilarinen
Kanasuikaleita sipulilla (suolaa, pippuria, chiliä)
Jauhelihaa (suolaa, pippuria, chiliä)
Kastikkeet/mausteet:
salsa, quacamole, juustoraaste, kermaviilinkastikkeen tapaan maustettu creme fraiche.
Quacamole eli avokadotahna:
3 avokadoa
2 limen mehu
hieman oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
pieni pala punaista chiliä
merisuolaa ja pippuria myllyistä
- Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet.
- Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi.
- Kuori ja soseuta haarukalla pehmeät avokadot.
- Sekoita kaikki aineet keskenään.
- Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.