Quacamole ja vhh meksikolainen ateria

Quacamole ja vhh meksikolainen ateria Avokadot  Tein meksikolaista alusta asti itse – eli en ostanut kaupasta purkkimömmöjä, vaan sekoittelin salsan tuoreista tomaateista ja valkoipuleista ym. (ohje täällä), raastoin hyvän juustoraasteen ja mössösin quacamolen eli avokadotahnan. Perheen ensi rekatio oli: “Missä on juustokastike” ja “eikö ole salsakastiketta”, johon vastasin, että ei ole, nyt syödää niin kuin Meksikossakin. Jokainen rakastui makuihin heti  – ja vaikuttaa siltä, että paluuta valmiskastikkeisiin meksikolaispöydässä meillä ei enää ole. Raikas salsa ja quacamole sopivat meksikolaisen ruoan lisäksi antamaan ihanan mausteisia makuja vaikka vihanneskeittoon, bruchetalle, dippikastikkeeksi tuoreille vihanneksille tai ihanille bataatti- ja porkkanaraneille, joiden ohje löytyy myös aikaisemmasta postauksesta täältä.

Quacamole ja vhh meksikolainen ateria

Fajitoja

Suuria  salaatinlehtiä, joita käyttämällä (fajitojen sijaan) ateria on vähähiilarinen

Kanasuikaleita sipulilla (suolaa, pippuria, chiliä)

Jauhelihaa (suolaa, pippuria, chiliä)

Kastikkeet/mausteet:

salsa, quacamole, juustoraaste, kermaviilinkastikkeen tapaan maustettu creme fraiche.

Quacamole eli avokadotahna:

3 avokadoa

2 limen mehu

hieman oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

pieni pala punaista chiliä

merisuolaa ja pippuria myllyistä

  1. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet.
  2. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi.
  3. Kuori ja soseuta haarukalla pehmeät avokadot.
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  5. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *